Αναστασιάδης και Μαλάς στον β' γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών

Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στην Κύπρο, στις 4 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της σημερινής κάλπης. 

 

Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι, ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 8, επαληθεύοντας ως προς την κατάταξη, τα exit poll του ΡΙΚ που είχαν κυκλοφορήσει αρκετά νωρίτερα. 

 

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ήδη την ήττα του αφού τερμάτισε τρίτος, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας έδωσε συγχαρητήρια στους δύο πρώτους.

 

Έτσι, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, οι υποψήφιοι έλαβαν:

 

• ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 35.5%

• ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ 30.25%

• ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 25.74%

• ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ 5.65%

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ 2.18%

• ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 0.22%

• ΧΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 0.19%

• ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΝΑ 0.17%

• ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΚΑΠΗΛΙΩΤΗΣ 0.1%

 

Συνολικά ψήφισαν 395.915 Κύπριοι με την αποχή να διαμορφώνεται στο 28,13%.

 

«Είμαι έτοιμος για Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και συνεργασία με όλους. Τα αποτελέσματα της σημερινής αναμέτρησης δεν αποτελούν παρά ισχυρή εντολή για συνέχιση της πορείας που μαζί χαράξαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Πρωταγωνιστής όλοι εσείς. Απόψε θέλω να απευθυνθώ στο σύνολο του κυπριακού λαού, όσους με ψήφισαν και όσους έκαναν άλλες επιλογές» ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης.

 

«Η εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής είναι κρίση γιατί από εσάς θα εξαρτηθεί η πορεία αυτής της χώρας και το μέλλον του τόπου μας. Είτε θα συνεχίσουμε με σιγουριά για το σήμερα και το αύριο, ή θα επιστρέψουμε σε δογματικές πολιτικές και αδιέξοδα, ή θα επιστρέψουμε στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια που χαρακτήριζε την προηγούμενη διακυβέρνηση. Δεν είναι η ώρα των πειραματισμών. Θα συνεχίσουμε την ίδια συνετή και υπεύθυνη πολιτική που οδηγεί στην απρόσκοπτη πολιτική των ενεργειακών σχεδιασμών, αναβάθμιση σχέσεων με γειτονικά κράτη και έφερε στο επίκεντρο την κατάργηση των εγγυήσεων», πρόσθεσε.

 

«Τα τελευταία 5 χρόνια μαζί διασώσαμε την Κύπρο από τη χρεοκοπία και θέσαμε τα θεμέλια για την Κύπρο της νέας εποχής. Την ερχόμενη Κυριακή καλούμαστε να αποφασίσουμε εάν θα αποφασίσουμε τη σταθερή ανάπτυξη και διασφάλιση προοπτικής για τους νέους μας. Επαναλαμβάνω αυτό που είχα δηλώσει. Αντίπαλος όλων μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Συγχαίρω τους ανθυποψηφίους μου για το επίπεδο της προεκλογικής και ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για την εκλογική διαδικασία. Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους για την ισχυρή εντολή που μου έδωσαν».


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!