Τσοτσορός: Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΕΛΠΕ τα κέρδη προ φόρων θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ


Θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) των Ελληνικών Πετρελαίων το 2018, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ευστάθιος Τσοτσορός σε συνέντευξή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Τσοτσορός χαρακτηρίζει ως ιστορικής σημασίας την έξοδο από το καθεστώς επιτροπείας των μνημονίων και, ενόψει της ΔΕΘ, επισημαίνει την ανάγκη παρεμβάσεων που θα οδηγήσουν σε παραγωγική ανασυγκρότηση, επενδύσεις και ενεργό συμμετοχή της χώρας στο σύγχρονο παγκόσμιο παραγωγικό σύστημα.
Για τη διαδικασία πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ, ο επικεφαλής του ομίλου αναφέρει ότι είναι σοβαρότατο το θέμα που δημιουργήθηκε με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που εμπόδισαν την είσοδο των υποψήφιων επενδυτών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι αναμένονται κυβερνητικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο στάδιο της διαδικασίας.
Ο κ. Τσοτσορός τονίζει ακόμη μεταξύ άλλων ότι:
- Ο όμιλος θα παραμείνει στον κλάδο του φυσικού αερίου, είτε μέσω της ΔΕΠΑ είτε μέσω άλλης εταιρίας.
-Είναι σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για την επαναλειτουργία του αγωγού Θεσσαλονίκης – Σκοπίων.
- Η αγορά καυσίμων παρουσιάζει πτώση 0,9 % στο επτάμηνο του 2018 και η εικόνα δεν προβλέπεται να αναστραφεί στο σύνολο του έτους.
- Η διαπραγμάτευση της Κοινοπραξίας TOTAL – ExxonMobil – ΕΛΠΕ με το Δημόσιο για τη σύμβαση μίσθωσης των δύο περιοχών Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων είναι σε τελικό στάδιο. Παράλληλα, έχει υποβληθεί βελτιωμένη προσφορά για την περιοχή του Ιονίου από την Κοινοπραξία Repsol – ΕΛΠΕ ενώ στον Πατραϊκό Κόλπο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η πρώτη ερευνητική γεώτρηση το 2019. Αν επαληθευθούν οι γεωλογικές απόψεις εκτιμάται ότι η δομή θα περιέχει περισσότερα από 120 εκατ. απολήψιμα βαρέλια πετρελαίου.
-Ως τις αρχές Οκτωβρίου θα υποβληθεί στους μετόχους πρόταση για την υλοποίηση σχεδιασμού που θα διασφαλίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ΕΛΠΕ στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!