Υπό αντίξοες συνθήκες η κατάσβεση στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Το «πληγωμένο» επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στην προβλήτα κρουαζιέρας στην Ακτή Ξαβερίου από το πρωί της Τετάρτης μπορεί να επανήλθε σιγά-σιγά στη θέση του μετά τη ξαφνική μεγάλη κλίση προς τα δεξιά που πήρε το πρωί, ωστόσο στο σημείο οι εστίες της φωτιάς εξακολουθούν να καίνε για τρίτη ημέρα σήμερα, Παρασκευή.
Η επιχείρηση κατάσβεσης παραμένει πολύ δύσκολη και πραγματοποιείται κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς το νερό στο εσωτερικό του πλοίου που πλέον είναι αρκετό, οι καπνοί από τα προϊόντα που καίγονται, οι θερμοκρασίες στους χώρους του πλοίου, που είναι πολύ υψηλές, καθιστούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχερέστατο.
Μετά την τρίωρη παύση των εργασιών που έγινε την Παρασκευή το πρωί λόγω της κλίσης που έλαβε το σκάφος -και η οποία θεωρήθηκε επικίνδυνη και γι' αυτό το λόγο εκκενώθηκε απ’ όλους τους εργαζόμενους-, οι πυροσβέστες και όλοι όσοι συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης έχουν ξεκινήσει και πάλι το δύσκολο έργο τους.
Στόχος των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να μπορέσουν να φθάσουν μέσω διόδων που ανοίγουν στις εστίες της φωτιάς και να τις σβήσουν. Προκειμένου να γίνει αυτό, μικρά κλαρκ μπήκαν στο εσωτερικό του πλοίου και έβγαλαν καμένα υλικά και οχήματα, ενώ γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στις 29 Αυγούστου απομακρύνθηκαν από το πλοίο 6 φορτηγά, 5 επικαθήμενα, 2 ΙΧ, 2 λεωφορεία και 2 δίκυκλα. Στις 30 Αυγούστου 10 επικαθήμενα, 10 Ι.Χ., ένα λεωφορείο και 12 δίκυκλα.
Στο μεταξύ, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΚ έστησε χθες (Πέμπτη) στον χώρο του λιμανιού υπαίθριο κιόσκι, στο οποίο μπορούν να προσέρχονται οι επιβάτες που ταξίδευαν με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να μαθαίνουν νεότερα για το αυτοκίνητό τους και τα πράγματα που βρίσκονται στις καμπίνες.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!