Αξιοσημείωτες μειώσεις ΕΝΦΙΑ σε διάφορες περιοχές, τονίζουν κύκλοι του ΥΠ.ΟΙΚ.


Για αξιοσημείωτες μειώσεις στα ποσά του ΕΝΦΙΑ, σε διάφορες περιοχές της χώρας, κάνουν λόγο παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι το συνολικό ποσό του φόρου είναι φέτος μειωμένο κατά 60 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2017.
Όπως συμπληρώνουν, μειώσεις παρατηρούνται μεταξύ άλλων σε λαϊκές περιοχές της Θεσσαλονίκης, στη Λαμία, στην Πάτρα, στην Τρίπολη, στην Κατερίνη, αλλά και σε λαϊκές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής (Πετράλωνα, Νέα Χαλκηδόνα, Κολωνός κ.ά.).
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το 2015 η συνολική βεβαίωση ήταν σχεδόν 3,251 δισ. ευρώ, το 2016 ανήλθε σε 3,180 δισ. ευρώ, το 2017 σε 3,153 δισ. ευρώ και εφέτος σε 3,093 δισ. ευρώ.
Φέτος, 79.181 λιγότερα φυσικά πρόσωπα σε σχέση με το 2017 πληρώνουν ΕΝΦΙΑ από 200 ευρώ και άνω. Αντίθετα, σε 61.163 αυξήθηκαν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ από 1 λεπτό του ευρώ έως 200 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την τάση μετατόπισης των φορολογουμένων από τα υψηλότερα κλιμάκια του ΕΝΦΙΑ προς τα χαμηλότερα.
Αμετάβλητος παραμένει ο ΕΝΦΙΑ για ποσοστό περίπου 62% των φορολογουμένων. Για ποσοστό 24% παρουσιάζεται μείωση στο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, ενώ για ποσοστό 14% παρουσιάζονται αυξήσεις. Από το 14% των πολιτών που είδαν το εκκαθαριστικό τους αυξημένο, για ποσοστό περίπου 78% η αύξηση είναι κατά μέσον όρο 12 ευρώ.
Η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων στις οποίες παρατηρούνται μεγάλες αυξήσεις, αφορά σε φορολογούμενους που κατέχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία (κτίρια και εκτάσεις).


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!