Πρόσκληση σε συνάντηση του συλλόγου γονέων του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου για την κατάληψη των μαθητών που είναι σε εξέλιξη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «ΠΕΤΡΙΝΟ» εντός των εγκαταστάσεων του σχολείου
Το ΝΕΟ Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου που προέκυψε από τις εκλογές της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου  και την σύσταση του σε σώμα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 29/1/2019 8:30πμ έγινε συνάντηση με σκοπό την συνεδρίαση Σχολικού  Συμβουλίου  με θέμα την κατάληψη των μαθητών. Παρόντες ήταν οι :
Η Λυκειάρχης και ο σύλλογος καθηγητών
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου
Ο Σχολικός Επίτροπος
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου
Εκπρόσωποι του 15μελούς των μαθητών του 2ου ΓΕΛ
Η συνεδρίαση του Σχολικής Επιτροπής δεν κατέστη εφικτή καθώς δεν επετράπη η είσοδος των παρευρισκόμενων σε αίθουσα του σχολείου και εξελίχθηκε σε μια άτυπη συνάντηση στον χώρο έξω από την είσοδο του σχολείου.
Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με αντιπροσωπεία μαθητών και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ψηφοφορίας των μαθητών επί του θέματος της κατάληψης και επίδοση λίστας αιτημάτων η οποία παρατίθεται :
1.Συνθήκη των Πρεσπών – Παροχή Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην χώρα των Σκοπίων
2.Στοχοποίηση μαθητών από καθηγητές
3.Δυσλειτουργική θέρμανση
4.Έλλειψη των απαραίτητων σχολικών δρομολογίων
5. Οι μέρες που έγινε κατάληψη  ήταν 4 ενώ πρέπει να αναπληρωθούν και να γίνουν 8 + Χάθηκαν 3ημερες της 2ας + 1ης.
Ο σύλλογος Γ&Κ στα πλαίσια καλής θέλησης αποδέχτηκε την κατάθεση των αιτημάτων των μαθητών προς την διοίκηση του σχολείου αν και κατατέθηκαν ανυπόγραφα από το 15μελές σε πρόχειρη διατύπωση χωρίς εκτενή αναφορά.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι από τα αιτήματα αυτά όσα υπερβαίνουν της δικαιοδοσίας των εμπλεκόμενων δεν είναι δυνατό να διευθετηθούν στα πλαίσια της σχολικής επιτροπής.
Κατανοώντας την ανησυχία όλων για ένα σοβαρό θέμα όπως το κυρίαρχο αίτημα των μαθητών αρ.1, το οποίο ταλανίζει τη κοινωνία της χώρας, άσχετα με την οπτική του καθενός, δεχόμαστε και την ανησυχία των παιδιών μας, αλλά δεν επιλύεται σε επίπεδο σχολείου.
Για το δεύτερο αίτημα «στοχοποίησης μαθητών» δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία.
Για το αίτημα της δυσλειτουργίας της θέρμανσης έχουμε την διαβεβαίωση από την πλευρά του Δήμου ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα .
Για το αίτημα των δρομολογίων του ΟΑΣΘ έχουν γίνει διαμαρτυρίες κατοίκων και έγγραφες αναφορές από τον Δήμο προς τον ΟΑΣΘ και θα το επαναφέρουμε ως σύλλογος.
Το αίτημα των αναπληρώσεων χαμένων ωρών εμπίπτει στην δικαιοδοσία της Διευθ. Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει ενταθεί λόγω των χαμένων ημερών από την κακοκαιρία.
Επίσης ο σύλλογος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του 15μελούς για την διαδικασία που όφειλε να τηρήσει ώστε να θεωρείται αδιάβλητο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως παρουσία εκπροσώπων του ΔΣ του συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων και καθηγητών, μυστική ψηφοφορία με καταλόγους κλπ.
Οι επιπτώσεις της κατάληψης έγιναν γνωστές στους μαθητές και περιλαμβάνουν εκτός από πρόσθετη διδασκαλία και περικοπή εκδρομών όλες τις έννομες διαδικασίες που προβλέπονται για την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας του σχολείου.
Στόχος του συλλόγου Γ&Κ του σχολείου μας  ήταν και είναι η ομαλή λειτουργία του. Στα πλαίσια αυτά καλούμε σε συνάντηση  εσάς  τους γονείς  ώστε   να  έχουμε  μια  πρώτη  γνωριμία μεταξύ  μας  ,   να καταθέσουμε   τις απόψεις  μας   για  το  όλο  θέμα  και  να  υπάρξει  κοινή  στάση   όλων  για  ένα  καλύτερο  αποτέλεσμα  για  τα  παιδιά  μας .


Για τον σύλλογο Γ&Κ 2ου ΓΕΛ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Η Πρόεδρος                         Ο Αντιπρόεδρος                      Ο Γραμματέας
         Ξώμαλη Βασιλική                   Τσολάκης Γεώργιος                    Ζήσης Αθανάσιος




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!