Παράταση έως τις 31 Μαρτίου 2019 σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας στις κόκκινες αλεπούδες

29/01/2019

Παράταση έως τις 31 Μαρτίου 2019 σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος
ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας στις κόκκινες αλεπούδες

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η συλλογή δειγμάτων θανατωμένων κόκκινων αλεπούδων έως τις 31 Μαρτίου 2019 σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας, με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και της επιτυχούς ανοσοποίησης των ζώων-στόχων.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ελάχιστος αριθμός αλεπούδων ανά Περιφερειακή Ενότητα που πρέπει να εξετασθούν είναι:
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης: 130, Π.Ε. Ημαθίας: 66, Π.Ε. Κιλκίς: 89, Π.Ε. Πέλλας: 96, Π.Ε. Πιερίας: 56, Π.Ε. Σερρών: 133, Π.Ε. Χαλκιδικής: 126.  
Σύμφωνα με το υπ' αριθ. 166/12568/22.01.2019 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι δικαιούχοι (κυνηγοί και φύλακες θύρας) θα αποζημιώνονται με το ποσό των 50 ευρώ για την προσκόμιση θανατωμένων αλεπούδων και εντός του 2019 (ενεργητική επιτήρηση).
Στο πλαίσιο επικαιροποίησης των αρχείων που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη λύσσα (www.pkm.gov.gr   «Ενδιαφέρουν τον πολίτη»  Ενημέρωση για τη λύσσα, που είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ή http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=401), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν:
      1.Ενημερωτικό φυλλάδιο για την διαδικασία  συσκευασίας των νεκρών ζώων και τις αποζημιώσεις κατά την προσκόμιση δειγμάτων στις κτηνιατρικές υπηρεσίες (27.07.18) και
         2.Ενημερωτικό υλικό για τη συλλογή δειγμάτων και τις αποζημιώσεις έτους 2018, τα οποία μπορούν να αναζητηθούν και απο την ιστοσελίδα του ΥΠΠΑΤ (www.minagric.gr  Πολίτης  Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο  Λύσσα) στοhttp://www.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa .
  3. Υπόδειγμα ΙΙΙα (ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ (ΠΛΗΡΩΜΗΣ) ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ)
      4. Υπόδειγμα ΙΙΙβ (ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ (ΠΛΗΡΩΜΗΣ) ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ  ΘΑΝΑΤΩΜΕΝΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ (ΕΜΒΟΛΙΑΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ),
  5. Έντυπο αποστολής δειγμάτων από ιδιωτικούς φύλακες θήρας, κυνηγούς και μέλη  περιβαλλοντικών οργανώσεων για το Πρόγραμμα Παθητικής Επιτήρησης της Λύσσας και
        6. Έντυπο αποστολής δειγμάτων από κυνηγούς/φύλακες θήρας για το Πρόγραμμα Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!