Στο υπουργικό τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, το υπουργικό συμβούλιο, με αντικείμενο τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.
Μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση φέρεται να μη βιάζεται να προσφύγει στις κάλπες, αλλά να σχεδιάζει την υλοποίηση ορισμένων από τις κύριες εξαγγελίες της, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Το στίγμα έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση του Economist, στο οποίο εκτίμησε ότι το 2019 «θα είναι μια ιστορική χρονιά, όχι μόνο γιατί συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και γιατί θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας των ανθρώπων της, της Ελλάδας των πολλών».
Μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δομικό στοιχείο» της κυβερνητικής στρατηγικής είναι η αναδιανομή, η οποία -όπως σημείωσε- επιτυγχάνεται «με στοχευμένες παρεμβάσεις στο πεδίο της εργασίας. Από την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και φυσικά την αύξηση των μισθών».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι σε άμεσο χρονικό διάστημα θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι «θα καταλήξουμε σε μια λύση που θα διασφαλίζει την πρώτη κατοικία των λαϊκών στρωμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα εγγυάται τη σταθερότητα και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της χώρας».
Η συνεδρίαση του υπουργικού θα πραγματοποιηθεί στις 3 μετά το μεσημέρι, στη Βουλή.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!