Συγκίνηση, ενθουσιασμός και Ιστορικές μαρτυρίες στην παρουσίαση του βιβλίου «με Αίσθημα Ευθύνης» του Σάββα Αναστασιάδη στο Πανόραμα


Συγκίνηση, ενθουσιασμός  και   Ιστορικές  μαρτυρίες στην παρουσίαση του βιβλίου «με Αίσθημα Ευθύνης» του Σάββα Αναστασιάδη στο Πανόραμα


Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα  του Δημαρχείου Πανοράματος «Σταύρος Κουγιουμτζής» πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι  27/01 η παρουσίαση του  βιβλίου του Σάββα Αναστασιάδη «με Αίσθημα Ευθύνης»

Το  βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Ινφογνώμων»  παρουσίασαν ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ΗλίαςΚουσκουβέλης , ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης,  και ο  Στρατηγός Ε.Α. Γιάννης Ζούκας.  
Την  συζήτηση συντόνισε ο  Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν  ο Πρόεδρος Β΄ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βράνος Θωμάς και ο Πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο. Πυλαίας-Χορτιάτη Λάμπρος Γατσώρης.
Οι ομιλητές χαρακτήρισαν το βιβλίο ως μία προσωπική μαρτυρία ενός πολιτικού που έδωσε μάχες για εθνικά μας θέματα και τις κέρδισε, με πραγματικά γεγονότα, επιχειρήματα και τεκμηρίωση.
 Την  παρουσίαση  άνοιξε ο συντονιστής της εκδήλωσης Κώστας Καραμανλής,   ο οποίος δίνοντας  ένα προσωπικό τόνο στην εκδήλωση, είπε ότι ο Σάββας Αναστασιάδης  είναι από αυτούς που μετρούνται στα δάκτυλα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο  διότι στηρίζεται στην ειλικρίνεια και  είναι  ευθύς σε μία εποχή που είναι πολιτική υγεία  να έχουμε ανθρώπους που μιλούν με τα έργα και τις παρεμβάσεις τους .
 Πρώτος στο «βήμα» ανέβηκε  ο  Πρόεδρος της Β΄ΝΟΔΕ Βράνος Θωμάς  ο οποίος στον σύντομο  χαιρετισμό του είπε λόγια ουσίας για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας « ..νιώθω την ανάγκη να εξάρω τον γνήσιο πατριωτισμό του, το πολιτικό του ήθος, την άδολη και έντονη μαχητικότητά του. Με την παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δίνει νόημα στη φράση «πολιτικός πρώτης γραμμής». ….» τόνισε χαρακτηριστικά
  Ο  Πρόεδρος της  Δημ. Τ.Ο. Πυλαίας-Χορτιάτη Λάμπρος Γατσώρης στον δικό του χαιρετισμό υπογράμμισε μεταξύ  άλλων, ότι  έτυχε πολλές φορές να γίνονται παρουσία του σε συζητήσεις,αρνητικά σχόλια για βουλευτές, αλλά ποτέ σε αυτές δεν αναφέρθηκε το όνομα του Σάββα Αναστασιάδη.
 Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Ηλίας Κουσκουβέλης ο οποίος σημείωσε  πως μέσα από τις σελίδες του βιβλίου διακρίνεται καθαρά η προσωπικότητα του Σάββα Αναστασιάδη και τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν όπως « ειλικρίνεια, συνέπεια, ευθύνη».
Μίλησε  και  για την αποτελεσματικότητα που τον  χαρακτηρίζει, ορμώμενος από την  συνεργασία που είχε πριν πολλά χρόνια στο « Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Λαγκαδά» το οποίο λειτούργησε με δική του πρωτοβουλία.
 Τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  διαδέχτηκε στο βήμα  ο  Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης , ο οποίος κατά τη διάρκεια της  τοποθέτησής μίλησε με  θερμά λόγια για τον βουλευτή της ΝΔ και  προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να διαβάσουν το βιβλίο για να αντιληφθούν τι θα πει να αναμετράσαι με τη συνείδησή σου όταν κάνεις πολιτικές επιλογές, είτε είσαι βουλευτής είτε είσαι απλός αλλά υπεύθυνος πολίτης. « τον τιμώ, τον σέβομαι και τον στηρίζω» κατέληξε
  Ακολούθησε η ψύχραιμη και ρεαλιστική ματιά του Στρατηγού εν αποστρατεία  Γιάννη  Ζούκα, ο οποίος εξήρε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Σάββα Αναστασιάδη ,σημειώνοντας ,  ότι αποτελεί μία διαφορετική άποψη, σε μία εποχή που υπάρχει διάχυτη η άποψη στην κοινωνία ότι επικρατεί ο πολιτικός καιροσκοπισμός,  το ατομικό συμφέρον και  ο μειωμένος πατριωτισμός στους πολιτικούς μας « Ο βουλευτής αυτός σπάει τον κανόνα,  απεμπολεί οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον και έχει έντονο πατριωτισμό, αγαπά την πατρίδα, όπως και  αρκετοί άλλοι πολιτικοί. Ίσως είναι υπερβολικό να λέμε ότι όλοι είναι το ίδιο » είπε χαρακτηριστικά.
 Ο Σάββας Αναστασιάδης ανέβηκε τελευταίος στο βήμα,  ευχαρίστησε τους καταξιωμένους ομιλητές  για την στήριξή τους, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους  και  φανερά φορτισμένος αναφέρθηκε στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και είπε πως είναι  ήττα και υποχώρηση για την Πατρίδα μας.
« Είναι  ανήκουστο,  δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι βρέθηκαν βουλευτές που συναίνεσαν  να δημιουργηθεί μία άλλη «Μακεδονία». Ανησυχώ διότι με μεγάλη ευκολία η κυβέρνηση αυτή παίρνει αποφάσεις. Πως θα χειριστούν άλλα θέματα εθνικά και θα τα λύσουν όπως είπαν;»  ανέφερε
Ο Κώστας Καραμανλής κλείνοντας την Εκδήλωση αναφέρθηκε στον αγώνα που έκανε το 2013 στη βουλή ο Σάββας Αναστασιάδης: « αγωνίστηκε για την αποτροπή της ντε φάκτο κατάργησης της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Χριστιανικών Πληθυσμών της Ανατολής και  το κατάφερε γιατί δεν δίστασε  να συγκρουσθεί με το ίδιο του το κόμμα και με την κυβέρνησή του» κατέληξε.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Βουλευτής  υπέγραψε με χαμόγελο  εκατοντάδες βιβλία  τα οποία μοιράστηκαν δωρεάν.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!