Ανοίγει ξανά το ΚΘΒΕ, παραμένει το αίτημα των ηθοποιών για ΣΣΕ


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έπειτα από 36 ημέρες. Στη γενική συνέλευσή τους συμφώνησαν να σταματήσουν τις στάσεις εργασίας και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για συλλογική σύμβαση εργασίας με το θέατρο ανοιχτό.
Η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 52-51 στη γενική συνέλευση.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΑΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης, ελπίζουν ότι «μέσα στην εβδομάδα θα βρεθούν οι νομικές λύσεις για την υπογραφή άμεσα της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας των ηθοποιών.
Μετά την απόφαση για συνέχιση των διεκδικήσεών τους, αλλά με τα θέατρα ανοιχτά, οι ηθοποιοί θα επαναλάβουν τη συνέλευσή τους το ερχόμενο Σάββατο για επανεκτίμηση της κατάστασης.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ηθοποιών του άρχισαν με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης από την παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου 2018) και έκτοτε πραγματοποιούνταν αλλεπάλληλες στάσεις εργασίας στις ώρες των προγραμματισμένων παραστάσεων, που ανανεωνόταν ανά εβδομάδα κρατώντας ουσιαστικά κλειστές και τις επτά σκηνές του θεάτρου τις μέρες των εορτών.
Το ΚΘΒΕ με τις επτά σκηνές του είναι σχεδόν ο αποκλειστικός πάροχος θεάτρου στη Θεσσαλονίκη.
Από την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου οι σκηνές του ΚΘΒΕ λειτουργούν κανονικά.
Ανά σκηνή θα παρουσιάζονται τα έργα: στο θέατρο «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών το έργο «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γ. Σταύρου, στη μικρή σκηνή της Μονής Λαζαριστών το έργο «Υπερ Ελλάδος - Υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο» της Σοφίας Νικολαΐδου, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Ουίλιαμ Σέξπιρ και στο σκηνή του «Υπερώου» το έργο «Τόσο κοντά» του Πάτρικ Μάρμπερ.
Επίσης, στο Βασιλικό θέατρο συνεχίζονται τα πρωινά του Σαββάτου οι παραστάσεις «Κοίτα» του βρεφικού θεάτρου, και αυτά της Κυριακής του έργου της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» (παιδική σκηνή).

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!