“Το σχολείο που ονειρευόμαστε! 15 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο στέλνουν τις ιδέες τους για το ονειρεμένο σχολείο στον Υπουργό Παιδείας μέσω ενός λευκώματος που δημιούργησαν ”

15 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο στέλνουν τις ιδέες τους για το ονειρεμένο σχολείο στον Υπουργό Παιδείας μέσω ενός λευκώματος που δημιούργησαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο: «I can touch a cloud…I can dream my school». H νηπιαγωγός Βιβή Αραβανή, υπεύθυνη της δράσης στο 1ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου: αναφέρει σχετικά
"το σχολείο που ονειρευόμαστε! Τί θέλαμε να πετύχουμe; Το etwinnning πρόγραμμά μας "Ι can touch my cloud, I can dream my school" αποσκοπούσε στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης των μαθητών μέσα από τη διαδικασία καθορισμού στόχων. Με την οργάνωση συνεργατικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν τόσο μεταξύ των μαθητών κάθε τάξης αλλά και μεταξύ των συμμετεχόντων σχολείων οδηγηθήκαμε στο σχολείο των ονείρων μας. Tελικό προϊόν το λεύκωμά μας που θα σταλεί στον Υπουργό Παιδείας"

«Κύριε Υπουργέ Παιδείας,
Σας αποστέλλουμε το παρόν λεύκωμα για να σας ενημερώσουμε για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «I can touch a cloud…I can dream my school» . Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2018-2019. Συμμετείχαν σε αυτό 15 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο, 356 παιδιά και 24 εκπαιδευτικοί.
Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε το ιδανικό για μας σχολείο. Σκεφτήκαμε και προτείναμε τί είδους παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε στο δικό μας για να γίνει πιο συναρπαστικό. Ονειρευτήκαμε, βάλαμε στόχους μικρούς και μεγάλους, καταστρώσαμε σχέδια και χαράξαμε το δρόμο προς την πραγματοποίησή τους.
Μέσα από τα μάτια των παιδιών ονειρευτήκαμε και σχεδιάσαμε την ιδανική για μας εκπαιδευτικό, το τέλειο κτίριο, την υποδειγματική τάξη, την ονειρεμένη αυλή και τις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το υπάρχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Θα ήταν χαρά και τιμή για εμάς να μας βοηθήσετε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους των παιδιών και να τους προσφέρουμε ένα σχολικό περιβάλλον όπως το ονειρεύονται και το αξίζουν.
Με σεβασμό,
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και τα παιδιά»
Συντονίζει την δράση η Καλλιόπη Παπουτσάκη νηπιαγωγός στο νηπιαγωγείο Κεντριού Ιεράπετρας.
Στην δράση σεμμετέχει απο τα σχολεία του Ωραιοκάστρου και το 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου.
Μπορείτε να το δείτε το λεύκωμα στο βίντεο που ακολουθεί:Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!