Επίσκεψη σε σχολείο στη Σόφια πραγματοποίησε το 1ο δημοτικό Ευκαρπίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+Επίσκεψη σε σχολείο της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Ευκαρπίας, στα πλαίσια τυο προγράμματος Erasmus+. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου γονέων:

"Το σχολείο μας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε το επόμενο ταξίδι στη Σόφια της Βουλγαρίας από 13/10/2019 έως 18/10/2019 με εκπαιδευτικούς και μαθητές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  με θέμα: “Healthy Life, Better Life, Longer Life”. 
Έξι σχολεία από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Ισπανία και Πορτογαλία συμπράττουν σε ένα πρόγραμμα που διαρκεί δύο σχολικά έτη 2018-19 και 2019-20 με θέμα τον υγιεινό τρόπο ζωής.
Στη Σόφια οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 107th Primary School Khan Krum” υποδέχτηκαν τις αποστολές και η φιλοξενία ήταν πολύ ζεστή. Δάσκαλοι και μαθητές ήρθαν σε επικοινωνία μεταξύ τους μιλώντας την αγγλική, συνεργάστηκαν σε διάφορες δραστηριότητες που είχε ετοιμάσει το βουλγαρικό σχολείο, δημιούργησαν, έκαναν καινούριους φίλους. 


Τονίστηκε για άλλη μια φορά η σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής και παρασκευάσαμε παραδοσιακές βουλγαρικές  πίτες με αγνά υλικά και επιδόρπια με φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς. Διαιτολόγος μίλησε στα παιδιά, ενώ έπαιξαν κι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα την υγεία.

Ξεναγηθήκαμε στη Σόφια, ενώ επισκεφθήκαμε τη Φιλιππούπολη, μια παραδοσιακή παλιά και όμορφη πόλη της Βουλγαρίας, η οποία είναι και η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019, με το υπέροχο λαογραφικό μουσείο της. Επιπλέον γευθήκαμε την παραδοσιακή κουζίνα της χώρας, γνωρίσαμε τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Επιπλέον για τα ελληνόπουλα ήταν μια εμπειρία το να περνάμε τα σύνορα της πατρίδας μας, γιατί η μετακίνηση έγινε με λεωφορείο και επίσης οι συναλλαγές που έγιναν με το τοπικό νόμισμα leva.

Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους μας."


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!