Στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός

 


Στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός

 

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με κλιμάκιο της Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και συνοδευόμενος από τους βουλευτές Α΄ και  Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αμανατίδη και Δώρα Αυγέρη, αντίστοιχα, επισκέφθηκαν σήμερα  το Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου.

Η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης   συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και παρευρέθηκε σε ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων η οποία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο.  

Εκ μέρους των εργαζομένων τέθηκαν τα προβλήματα των επισφαλώς εργαζομένων (ΟΑΕΔ που λήγουν τον Φεβρουάριο, επικουρικών που λήγουν τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο), οι οποίοι καλύπτουν βασικές ανάγκες του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα στις παρούσες  έκτακτες υγειονομικές συνθήκες καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση για το εργασιακό τους μέλλον.

Επίσης τέθηκε το πρόβλημα των συνθηκών λειτουργίας των εργαστηρίων εν γένει και ειδικότερα των εργαστηρίων covid, όπου προς το παρόν και αφού για 6 μήνες δόθηκαν σε ιδιώτη, τώρα τον μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου. Δηλαδή μηχανήματα, αντιδραστήρια και υπάλληλος δεν ανήκουν στο Νοσοκομείο αλλά σε ιδιώτη!

Η ανησυχία όλων είναι εστιασμένη στις βασικές ελλείψεις του προσωπικού, στη δυσκολία εξυπηρέτησης των ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας (εκτός covid) και στο γεγονός της ελλιπούς χρηματοδότησης.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης      


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!