Αλληλεγγύη - Ανατροπή: Αγώνας να μην επαναλειτουργήσουν οι δύο παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠ και να μην χάσει καμία εργαζόμενη τη δουλειά της

 


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ  με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους δημότες του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου ενημερώνει πως στην συνεδρίαση της 17-9-2020 που έγινε με τηλεδιάσκεψη και αφορούσε  το κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών σε Δρυμό και Μελισσοχώρι καθώς και ενός ΚΔΑΠ στο Παλαιόκαστρο, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ κατά πλειοψηφία από την παράταξη του Δημάρχου και με τη συνδρομή της πρώην παράταξης Γαβότση ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  (αναστολή!!! κατά τη διοίκηση) τους και να ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ  11 εργαζόμενων που μετά από πολλά χρόνια δουλειάς βρέθηκαν στο δρόμο.

Δυστυχώς η διοίκηση του Δήμου και οι δορυφόροι της, συνεπικουρούμενοι και από την εκκωφαντική απουσία επτά (7) δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και ορισμένων ανεξάρτητων) κατάφερε να περάσει με ψήφους 13-11 την «αναστολή λειτουργίας» αυτών των κοινωνικών δομών και να προσθέσει στην διαρκώς αυξανόμενη μακρά λίστα των ανέργων της χώρας, 11 εργαζόμενες από το Δήμο μας.
Η υπόσχεση της διοίκησης ότι θα επανέλθει στο θέμα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και θα «προσπαθήσει» να επαναπροσλάβει τις εργαζόμενες, (πέρα από τα οποιασδήποτε φύσης νομικά προβλήματα) είναι έωλη, αβέβαιη, προσχηματική και αποτελεί ελιγμό αποφυγής της δημόσιας κατακραυγής.

Ελπίζουμε να μην γινόμαστε μάντεις κακών αλλά η δημιουργία τετελεσμένων με την αναβολή απόφασης επ’ αόριστο στο πρόβλημα,  μόνο σε βάρος των εργαζομένων, των γονέων και των παιδιών μπορεί να αποβεί, δίνοντας άλλοθι στη διοίκηση.

Αντί ο δήμαρχος να προσπαθήσει να εξεύρει κονδύλια απ’ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ για την στήριξη των παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ, (περικόπτοντας άλλες δαπάνες του) ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ αυτές και λειτουργώντας ως ιδιώτης επιχειρηματίας που μετράει στυγνά κέρδη και ζημίες, ενσωματώνει τους σκληρούς νόμους της νεοφιλελεύθερης αγοράς αλλοιώνοντας το κοινωνικό πρόσωπο και την αποστολή που οφείλει να έχει ένας Δήμος.

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, η διοίκηση δια στόματος του δημάρχου αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως η κυβέρνηση ΕΚΟΨΕ στο 50% περίπου τα voucher του προγράμματος ΕΣΠΑ, δείχνοντας για άλλη μια φορά  το αντικοινωνικό της πρόσωπο.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  θα δώσει το αγώνα με όλες τις δυνάμεις της για να μην χάσει καμία εργαζόμενη τη δουλειά της και να επαναλειτουργήσουν οι δύο παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠ που έκλεισε η διοίκηση.

                            Το γραφείο τύπου της ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!