ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ένα ακόμη θύμα εργατικού ατυχήματος στην πόλη μας!

 


Ένα ακόμη θύμα εργατικού ατυχήματος στην πόλη μας!

 

Προχθές, μέρα καύσωνα τις μεσημβρινές ώρες, 68χρονος έπεσε από τη σκαλωσιά που εργαζόταν με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν τηρηθεί τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.

Στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε, εξαιτίας της κυβέρνησης της ΝΔ,  οι 68χρονοι δουλεύουν για να συμπληρώσουν ένσημα πάνω σε σκαλωσιές , οι εργοδότες δεν φροντίζουν για επαρκή μέτρα προστασίας των εργαζομένων, η Επιθεώρηση Εργασίας, αποδυναμωμένη κι υποστελεχωμένη τρέχει να προλάβει για να περισώσει ό,τι μπορεί.

Παράλληλα, με την εργασιακή ανασφάλεια στο ζενίθ, την εκτίναξη της ανεργίας την αντεργατική διάθεση που ενισχύεται από την αντίστοιχα εργασιοκτόνα νομοθεσία, η εργασιακή εξουθένωση χτυπάει κόκκινο.

Μέσα σε μία εβδομάδα, χάθηκαν  ένας 50χρονος νοσηλευτής στο ΑΧΕΠΑ, ένας 47χρονος από ηλεκτροπληξία σε θερμοκήπιο στη Μαγνησία και ο 68χρονος εχθές.

Η Ελλάδα δε θυμίζει πλέον ευρωπαϊκή χώρα στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και η απόλυτα στοχευμένη εκ μέρους του Υπουργού Εργασίας απαξίωση του ΣΕΠΕ συντελεί τα μάλα σε αυτό.

Καλείται ο υπουργός Εργασίας

- να ενισχύσει άμεσα το ΣΕΠΕ ώστε να μπορεί να λειτουργελι και να επιτελεί το ρόλο του.

- να αυστηροποιήσει το καθεστώς κυρώσεων σε περίπτωση παραβιάσεων της κείμενης νομοθεσίας.

Εν έτει 2022 δεν επιτρέπεται να θρηνούμε νεκρούς εν ώρα εργασίας.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!