Έτοιμοι για πανελλαδικές κινητοποιήσεις οι αγρότες 11 με 13 Οκτωβρίου - 30% των κοπαδιών με γαλακτοφόρα ζώα πάνε για σφαγή - Θα υπάρχουν ελλείψεις σε όλα τα προϊόντα

 


Έτοιμοι για πανελλαδικές κινητοποιήσεις οι αγρότες 11 με 13 Οκτωβρίου

30% των κοπαδιών με γαλακτοφόρα ζώα πάνε για σφαγή

Θα υπάρχουν ελλείψεις σε όλα τα προϊόντα

 

Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει αγρότες και κτηνοτρόφοι λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής (πετρέλαιο, λιπάσματα, ζωοτροφές κ.α.) με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείπουν το επάγγελμα όπως  αποκάλυψε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο Γραμματέας Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης Κοσμάς Στεφανίδης.

Δε μας συμφέρει να καλλιεργήσουμε

«Δε μας συμφέρει να μπούμε να καλλιεργήσουμε. Με τέτοιο κόστος δε μπορούμε να οργώσουμε. Προφανώς θα υπάρχει πρόβλημα σε όλα τα προϊόντα. Και στους κτηνοτρόφους με τις  τιμές ζωοτροφών και ηλεκτρικό ρεύμα, το 30% των κοπαδιών στην περιοχή και πανελλαδικά,  που είναι γαλακτοφόρα ζώα, έχουν πάει για σφαγή. Δε μπορούν να τα συντηρήσουν οι κτηνοτρόφοι.

 Ψίχουλα όσα δίνει η κυβέρνηση

«Αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τους αγρότες, είναι ψίχουλα» είπε ο κ. Στεφανίδης εξηγώντας πως από το 2016 έχει κοπεί η επιστροφή φόρου ειδικής κατανάλωσης πετρελαίου «όταν το πετρέλαιο είχε 1 ευρώ. Τότε η επιστροφή φόρου για όλους τους αγρότες πανελλαδικά ήταν κοντά 160 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, πριν το τέλος της θητείας της κυβέρνησης –κι ενώ ήταν προεκλογική  υπόσχεση- μας δόθηκαν για όλους τους αγρότες 70 εκατομμύρια όταν η τιμή πετρελαίου είναι στα 2 ευρώ. Σήμερα ένα τρακτέρ γύρω στα 100 άλογα χρειάζεται 300 ευρώ για να γεμίσει το ντεπόζιτο  μία φορά (είναι 150 λίτρα) και να δουλέψεις 8 με 10 ώρες. Ούτε σε μισό γέμισμα δεν αντιστοιχεί η επιστροφή που πήραμε».

Έτοιμοι για πανελλαδικές κινητοποιήσεις

11 με 13 Οκτωβρίου ο αγροτικός κόσμος της χώρας ετοιμάζεται για πανελλαδικές κινητοποιήσεις. «Συζητάμε τι θα κάνουμε. Οι άνθρωποι της πόλης δεν ξέρουν τα προβλήματά μας.  Τα τρακτέρ θα βγουν στους δρόμους. Πήραμε αυτή την απόφαση όλοι οι σύλλογοι της Ελλάδας. Θα γίνουν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα» προανήγγειλε ο κ. Στεφανίδης. 

Δείτε τι είπε ο κ. Στεφανίδης:

 https://www.youtube.com/watch?v=JthfDAX6mQg

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!