Δυτική Θεσ/νίκη: Δείτε πως θα είναι σε 1 χρόνο ο ανισόπεδος της Ευκαρπίας και σε 2 της Σταυρούπολης![φώτο]





Συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς τα έργα στον κόμβο Ευκαρπίας. Είναι γνωστό από προηγούμενη ανάρτηση του avatonpress.gr :
  http://www.avatonpress.gr/2013/11/video3381.html , ότι μέσα στην εβδομάδα εγκαταστάθηκε η ανάδοχος εταιρεία για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου της Ευκαρπίας και ξεκίνησε τις εργασίες την Πέμπτη.




Σε ρεπορτάζ του avatonpress.gr ο εργοταξιάρχης του έργου,  μηχανικός κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι η εταιρεία που ανέλαβε το έργο είναι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ Κατασκευαστική.

 Η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει και την κατασκευή της νέας αερογέφυρας που θα κατασκευασθεί, όπως δήλωσε πάνω από την ήδη υπάρχουσα στην οδό  Λαγκαδά, αλλά και τη διαμόρφωση του ανισόπεδου κόμβου στην Μακρυγιάννη (Σταυρούπολη).




Σε ερώτησή μας για το χρονοδιάγραμμα των έργων, μας δήλωσε ότι το έργο του κόμβου της Ευκαρπίας θα διαρκέσει 1 χρόνο. Αντίθετα τα έργα της νέας αερογέφυρας Σταυρούπολης και του ανισόπεδου κόμβου στη Μακρυγιάννη θα διαρκέσουν 2 χρόνια.

Επίσης μας ανέφερε ότι ήδη ξεκίνησαν τα έργα δυναμικά και ευελπιστούν ότι θα παραδώσουν ένα έργο υψηλών προδιαγραφών στο προβλεπόμενο χρόνο. 


Τέλος ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν λίγη υπομονή, καθώς όταν παραδοθούν οι κόμβοι η κυκλοφοριακή ταλαιπωρία τόσων ετών θα λάβει τέλος οριστικά.

Το avatonpress.gr να σας θυμίσει ότι τα έργα αναπτύσσονται σε δύο εργολαβίες, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα στην περιοχή του Εύοσμου, που αναπτύσσεται η πρώτη εργολαβία, έχει ήδη εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία Δομοτεχνική Α.Ε.


Ειδικότερα το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από ισόπεδο κόμβο Εσωτερικής Περιφερειακής με Συμμαχική Οδό (περιοχή ΑΚ16) έως Α/Κ Μαιάνδρου» προβλέπει, σε μήκος περίπου 8 χλμ. αναβάθμιση της αρτηρίας, με ανισοπεδοποίηση έξι υφιστάμενων ισόπεδων κόμβων, επί της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (ΕΣΠΕΡ), καθώς και μιας Ανω Διαβάσεως. Οι θέσεις των έργων είναι: 1) Α/Κ 3ης Σεπτεμβρίου και Βέμπο (Ελευθέρια). 2) Α/Κ Μαιάνδρου (Εύοσμος). 3) Οδού Μακρυγιάννη (Ηλιούπολη). 4) Α/Κ Λαγκαδά – Σταυρουπόλεως, 5) Κ14 25ης Μαρτίου (Πολίχνη) και 6) Κυκλοφοριακή αναμόρφωση κόμβου Μοναστηρίου.

Το τμήμα των 8 χιλιομέτρων που αναβαθμίζεται σε αυτοκινητόδρομο διασχίζει τους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά. Ο δρόμος σήμερα, με τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα, διασταυρώνεται με κάθετες οδούς, όπου υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση, με προφανείς επιπτώσεις στην κυκλοφορία.

Τα νέα έργα θα επιτρέψουν την ανεμπόδιστη διαμπερή κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ κατά τόπους θα γίνει και αναμόρφωση του παράπλευρου οδικού δικτύου και των άλλων τοπικών συνδέσεων, ενώ προβλέπονται και πολλές πεζογέφυρες.




































Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!