Νέα Διαρροή στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας καταγγέλλουν κάτοικοι! ρεπορτάζ [φώτο] [video]

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του avatonpress.gr  με δηλώσεις κατοίκων, φώτο και βίντεο.

Νέα διαρροή στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής.

Η προηγούμενη διαρροή καλύφτηκε αποκλειστικά με ρεπορτάζ του avatonpress.gr   Δείτε ΕΔΩ

Η διαρροή όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι, παρουσιάστηκε από το απόγευμα της Πέμπτης και επιδεινώθηκε περίπου στις 8 η ώρα το βράδυ, όπου εξαγριωμένοι οι κάτοικοι πλέον ενημέρωσαν τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο  Ευκαρπίας, για να μάθει τι συμβαίνει και να ενημερώσει τη διεύθυνση του εργοστασίου.
(Ερώτηση avatonpress.gr : Δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός από την περιφέρεια ή από το δήμο Παύλου Μελά;)

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, αλλά και από τις φώτο και τα βίντεο φαίνεται η υψικάμινος να βγάζει ένα σύννεφο ¨σκόνης¨ το οποίο διασκορπίζεται από το εργοστάσιο με κατεύθυνση προς την Ευκαρπία αλλά και προς  την Σταυρούπολη προς τη περιοχή της οδού Λαγκαδά.

Από το ρεπορτάζ που κάναμε και σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, παρατηρήθηκε ότι αμέσως μετά την παρέμβαση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευκαρπίας, ξαφνικά σταμάτησε η ¨διαρροή¨!

Μάλιστα μερικοί δήλωσαν ότι ¨πάντα έτσι συμβαίνει, μόλις κάνουμε τα παράπονα μετά όλα ξαφνικά εξαφανίζονται. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό . Τους βαρεθήκαμε. Είπαν στα παιδιά του Περιβαλλοντικού Συλλόγου ότι ήταν ατμός. Μας δουλεύουν; Πως ξαφνικά μετά εξαφανίστηκε αυτός ο ατμός; Δια μαγείας; ¨

Κάποιοι άλλοι είπαν ότι ¨ ειπώθηκε από το ΤΙΤΑΝ ότι λόγω της υγρασίας και της θερμοκρασίας έγινε αυτό. Σήμερα είχε πάνω από 25 βαθμούς , ήλιο και χαμηλή υγρασία.  Χθες και προχθές που ήταν ολόιδιες ημέρες, γιατί δεν φάνηκε κάτι; Φτάνει, με τα ψέματά τους.  Ο ατμός μεταφέρεται στο χιλιόμετρο; Γιατί δεν διαλυόταν; Και δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν και άλλα¨

Από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ευκαρπίας, επικοινωνήσαμε με τον κ. Ασλανίδη και τον κ. Σπάσο οι οποίοι μας δήλωσαν ότι ¨ Τελευταία υπάρχουν προβλήματα, τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα και να ειπωθούν αλήθειες. Πήγαμε μέσα στο εργοστάσιο και προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μας έδωσαν και μετρήσεις που έδειχναν ότι όλα είναι μια χαρά.
Αυτά που μας είπαν τα μεταφέραμε στον κόσμο αλλά δεν τους έπεισαν καθώς αμέσως μετά την παρέμβασή μας εξαφανίστηκε το νέφος. Οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν την δικαιολογημένη απορία ότι αν όντως ήταν ατμός και με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες θα συνέχιζε να υπάρχει και όχι να εξαφανιστεί. Γιατί εξαφανίστηκε ξαφνικά;  
 Το θέμα είναι ότι μετά την παρέμβασή μας δεν εμφανίστηκε μέχρι το πρωί κανένα ίχνος ατμού – σκόνης. Κάτι σημαίνει αυτό ή υπήρξε απίστευτα απότομη κλιματολογική αλλαγή.
Το πρόβλημα που δεν πείθει τον κόσμο είναι ότι άλλο δείχνει η οπτική εικόνα του εργοστασίου και άλλο δείχνουν τα όργανά τους. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Αν είναι οφθαλμαπάτη, γιατί σε παρόμοιες μέρες, με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες δηλαδή φαίνεται και σε άλλες όχι.
Δώσαμε ραντεβού με τη δ/νση του εργοστασίου μέσα στην εβδομάδα, θα γίνει επίσκεψη για να τεθούν πάλι κάποια προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν.
Ίσως πρέπει να παρέμβει και ο δήμος με συστάσεις, το ζητάει και ο κόσμος. Ίσως και είναι πολύ σημαντικό αυτό, θα πρέπει να γίνει επιτέλους και επαφή με τη διοίκηση του εργοστασίου, όχι τη δ/νση εδώ, αλλά από τα κεντρικά στην Αθήνα. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια και δεν το έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να το καταλάβουν. Είναι σε απόσταση αναπνοής από τις πιο πυκνοκατοικημένες και πιο αναπτυσσόμενες  περιοχές της Θεσσαλονίκης. Επίσης βρίσκονται βόρεια μας και οποιαδήποτε σκόνη, ατμός κλπ. ή θόρυβος , που επίσης είναι άλλο μεγάλο πρόβλημα, γίνονται αμέσως αντιληπτά. ¨


Δείτε βίντεο που έστειλαν οι κάτοικοι στο avatonpress.gr (ζητούμε συγνώμη για την κακή ποιότητα, από ότι μας είπαν ήταν τραβηγμένα με κινητό ):





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!