Στις 730.000 τα ανασφάλιστα οχήματα! Σε περίπτωση ατυχήματος τι συμβαίνει



Ολοκληρώθηκε η διασταύρωση στοιχείων σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους: είναι 730.000, όπως είπε, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου και επικεφαλής του τομέα για τα οχήματα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Δ. Ζορμπάς.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η επιτροπή (στην οποία συμμετέχουν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών, Οικονομικών και εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του Επικουρικού Κεφαλαίου) διασταύρωσε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων του κέντρου πληροφοριών των ασφαλιστικών εταιρειών, όπου είναι καταχωρημένα όλα τα ασφαλισμένα οχήματα, από το ΚΕΠΥΟ (τέλη κυκλοφορίας) και από το υπουργείο Μεταφορών (έκδοση αδειών κυκλοφορίας) και κατέληξε πως τα ανασφάλιστα οχήματα είναι 730.000.
«Πλέον, περιμένουμε το επόμενο βήμα», τόνισε ο κ. Ζορμπάς (δηλαδή, το ΚΕΠΥΟ να ενημερώσει με επιστολές τους ανασφάλιστους). «Σε καμιά περίπτωση, ωστόσο, ο ανασφάλιστος οδηγός δεν πρέπει να δει σαν νέο ‘χαράτσι’ την ασφάλεια του ΙΧ του: είναι η προστασία του, ειδικά σήμερα, που τα ασφάλιστρα έχουν μειωθεί σημαντικά» σημείωσε, σχολιάζοντας ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου για τα ασφάλιστρα των οχημάτων. Όπως είπε, πέρσι μειώθηκαν κατά 15% και φέτος αναμένεται νέα μείωση -της τάξης του 8%...

Να θυμίσουμε ότι σε περίπτωση ανασφάλιστου αυτοκινήτου που εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία χρόνια!
Πιο αναλυτικά:
 Εάν εντοπιστεί ανασφάλιστο ΙΧ ή μοτό, το σχέδιο νόμου προβλέπει και νέες αυστηρές ποινές:
Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για δέκα ημέρες.
Σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από ανασφάλιστο όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια. Αν ο ιδιοκτήτης είναι υπότροπος, για τρία χρόνια.
Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας απαιτείται η προσκόμιση του σήματος ασφάλισης.
Χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!