Βόμβα: Πρόβλημα νομιμότητας με το ΣΜΑ Ευκαρπίας;


(ρεπορτάζ avatonpress)

Καταγγελία που ήρθε να ταράξει τα θεμέλια της κατασκευής του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας έκανε την Τετάρτη το μεσημέρι η αυτοδιοικητική κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας ¨ΟΙΚΟΛΟΓΊΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ¨ , δια μέσω του περιφερειακού της σύμβουλου  κ. Μιχάλη Τρεμόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του avatonpress.gr, η καταγγελία κατατέθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης κ. Μαδεμλή με θέμα τη ¨διερεύνηση νομιμότητας των εργασιών κατασκευής στο  Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ) Ευκαρπίας¨, ζητώντας να σταματήσουν ή ακόμη και να ακυρωθούν οι εργασίες κατασκευής του έργου.
Σύμφωνα με αυτήν γίνεται αναφορά για το ότι δεν έχουν ανανεωθεί οι περιβαλλοντικοί όροι καθώς έχει παρέλθει η προβλεπόμενη πενταετία.
Μάλιστα στο ΣτΕ (Συμβούλιο Επικρατείας) πάει από αναβολή σε αναβολή επειδή δεν είναι σε ισχύ πλέον οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.
Επίσης τίθεται θέμα παρανομίας λόγω της αποσύνδεσης του ΣΜΑ από άλλα έργα όπως της απένταξης του ΚΔΑΥ από το ενιαίο έργο ΣΜΑ - ΚΔΑΥ ΒΔ τομέα.
Ακόμη  γίνεται αναφορά στην αλλαγή συσχετισμών όπως η τωρινή παραγωγή σκουπιδιών σε σχέση με αυτήν που σχεδιάστηκε ο ΣΜΑ Ευκαρπίας, επειδή δεν έχουν καμία απολύτως σχέση  και ότι αυτό επιβάλλει την ανάγκη για νέους περιβαλλοντικούς όρους και όχι απλά στην ανανέωσή τους.
Την Πέμπτη αναμένεται να βγάλει σχετικό δελτίο τύπου η ¨ΟΙΚΟΛΟΓΊΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ¨ και ίσως το Δίκτυο 50(μιας και είναι οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι)


















Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!