ΕΠΕΙΓΟΝ δελτίο τύπου για την άδεια καύσης στο ΤΙΤΑΝ

Ύστερα απο την γενική συνέλευση των συλλόγων και φορέων που απαρτίζουν το Δίκτυο 50 (σχετικό ρεπορτάζ του avatonpress) αλλά και της σημερινής ανακοίνωσης σχετικά με το πρόγραμμα κινητοποιήσεων  των φορέων και συλλόγων της Δυτικής Θεσσαλονίκης (βλέπε avatonpress), πριν απο λίγο εκδόθηκε ΕΠΕΙΓΟΝ δελτίο τύπου των κατοίκων, των συλλόγων και των φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που αναφέρει:




Δελτίο Τύπου της συνέλευσης των κατοίκων, των συλλόγων και των φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στην Ευκαρπία και η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, των συλλόγων και φορέων της Δυτικής  Θεσσαλονίκης, έδειξαν  ένα και μόνο πράγμα.
Ότι ξεκινάει δυναμικά ο αγώνας για να αναγκαστεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά και η εταιρεία ΤΙΤΑΝ να κάνουν ΑΜΕΣΑ, ανάκληση της άδειας καύσης αποβλήτων-απορριμμάτων.
Μια άδεια την οποία ¨εγκληματικά¨ και ανεύθυνα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε με ιδιαίτερο ζήλο, ενώ  δεν δείχνει το ίδιο ζήλο για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και για το ότι πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ¨φέρει¨ θετικές δράσεις και έργα στη Δυτική Θεσσαλονίκη (η χωματερή του Δερβενίου και τα νταμάρια του ΤΙΤΑΝ ακόμη δεν αναπλάστηκαν).
Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε, η πολιτεία και η διοίκηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας.
Καμία διαβούλευση δεν έγινε ποτέ (κατηγορηματικά).
Είναι άξιο αναφοράς πως το Υπουργείο έχοντας υπόψη του, στην άδεια καύσης που έδωσε στο ΤΙΤΑΝ , αναφέρει τις αντιδράσεις δημοτικών συμβουλίων και κατοίκων (παραπομπή 41 και 42) αλλά και το ότι το ΥΠΕΚΑ δεν προβλέπει εθνικό σχεδιασμό για τις δράσεις που θέλει ο ΤΙΤΑΝ (παραπομπή 44), εντούτοις  αποφασίζει Θετικά.
Επίσης ότι ήδη η πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης, έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για την καύση τον Ιούνιο του 2010 (παραπομπή 40) .
Άρα με ποια επιχειρήματα το ΥΠΕΚΑ εγκρίνει την άδεια καύσης στο ΤΙΤΑΝ; ΠΙΕΣΤΗΚΕ από κάπου;  Γιατί υπάρχει αυτός ο ιδιαίτερος ζήλος;
Η επιτροπή των  5 ¨σοφών¨ που συστήθηκε ¨δια μέσου του ΤΙΤΑΝ και του ΥΠΕΚΑ¨ , προφανώς αποσκοπεί στο βασικό στόχο του ΤΙΤΑΝ, της καύσης των δευτερογενών απορριμμάτων μετά την καύση των πλαστικών, του καουτσούκ, των υπολειμμάτων των μπλε κάδων κλπ.
Η λύση είναι μία αν θέλει ο ΤΙΤΑΝ να εξορθολογήσει, όπως ισχυρίζεται, τα έξοδα του. Χρήση του ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, αντί για ΠΕΤ- ΚΩΚ. Όταν το ίδιο το ΥΠΕΚΑ προτείνει φυσικό αέριο για την αιθαλομίχλη στους πολίτες, ας το προτείνει και στο ΤΙΤΑΝ. Αλλά το φυσικό αέριο δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους!

Τα ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ της Συνέλευσης:
1.  Ζητούμε την άμεση ανάκληση της άδειας της καύσης που δόθηκε στο ΤΙΤΑΝ
2. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ στην πλατεία Δημοκρατίας της Ευκαρπίας το Σάββατο στις 10:30 το πρωί  
3. Παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά τη Δευτέρα στις 20:00 και απαίτηση για την εφαρμογή της απόφασης του ΔΣ για προσφυγή και  κοινές κινητοποιήσεις.
4. Προσφυγές από συλλόγους, φορείς αλλά και Δήμους τις επόμενες μέρες κατά της απόφασης της άδειας καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ
 5. Κάλεσμα συνελεύσεων ανά σύλλογο και φορέα για λήψη αποφάσεων, ψηφισμάτων και κινητοποιήσεων ανά περιοχή.
 6. Γνωστοποίηση του θέματος σε όλη τη Θεσσαλονίκη.
 7. Κάλεσμα προς όλους τους βουλευτές, υποψήφιους περιφερειάρχες και υποψήφιους δημάρχους να πάρουν θέση αν είναι υπέρ ή κατά της άδειας καύσης η οποία και θα γνωστοποιηθεί τόσο προς τον κόσμο αλλά όσο και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!