Σχολείο βγαλμένο από παιδικό όνειρο -Χωρίς θρανία μόνο καναπέδες, παιχνίδια, χρώματα [φώτο] [video]


Μπορείτε να φανταστείτε ένα σχολείο χωρίς αίθουσες και θρανία, γεμάτα χρώματα, όπου οι δάσκαλοι μετατρέπουν τη μάθηση σε παιχνίδι μέσα σε έναν απίστευτο παιχνιδότοπο; Και όμως υπάρχει στη Σουηδία.
Το Vittra Södermalm είναι ένα πρωτοποριακό σχολικό συγκρότημα, όπου το πρώτο λόγο έχουν ξύλινες παιχνιδοκατασκευές που λειτουργούν ως θρανία. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν το μάθημα όχι σε αυστηρά καθιστή στάση. Αλλά ακόμα και ξαπλωμένα σε μία από τις αίθουσες-σαλόνι που διαθέτει το σχολείο. Παντού υπάρχουν έντονα χρώματα, αλλά και παιχνίδια προκειμένου το μάθημα να γίνει διαδραστικό, ώστε να το κατανοήσουν πιο εύκολα και φυσικά πιο ευχάριστα τα παιδιά.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές σκοπός είναι το παιδί να κινείται σε έναν φυσικό για την ηλικία του χώρο μακριά από τα καθορισμένα θρανία και απαλλαγμένα από το φόβο της έδρας.


















Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!