Ποινική Δίωξη για τα απόβλητα στο Καρατάσιου μετά από καταγγελία της Οικολογικής Κίνησης

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πτολεμαίων 29α, 54630 Θεσσαλονίκη, Tηλ. 2310 222503, Fax: 2310 222503, 42119





2.5.2014

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ
Μετά από καταγγελία της Οικολογικής Κίνησης

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για το πρόβλημα ύπαρξης στερεών αποβλήτων που υπάρχουν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και στο παλιό εργοστάσιο Χίτζου, στο Δήμο Παύλου Μελά, ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, μετά από έκθεση υγειονομικού ελέγχου που συνέταξε στις 24/3, ανταποκρινόμενη σε επιστολή της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, όπου έθετε τα χρόνια προβλήματα της περιοχής.

Η Δ/νση Περιβ. Υγιεινής πράγματι επιβεβαίωσε την ύπαρξη σπασμένων πλακών αμιάντου (Ελλενίτ), τόσο σε χώρους του στρατοπέδου (δίπλα στο γήπεδο του «Μακεδονικού»), όσο και στο παλιό εργοστάσιου Χίτζου, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο. Επίσης διαπίστωσε την ύπαρξη εγκατελειμένης χωματερής (ΧΑΔΑ), εντός του στρατοπέδου και δίπλα από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Από τη συγκεκριμένη χωματερή απορρέουν απόνερα στο διπλανό χείμαρρο Ξηροποτάμου, ο οποίος καταλήγει στο Δενδροπόταμο.

Τα προβλήματα αυτά χρονίζουν εδώ και χρόνια και υποβαθμίζουν μια περιοχή στην οποία συγκεντρώνονται σχολεία, εκκλησίες, γήπεδα και χώροι αναψυχής και όπου το πρώην στρατόπεδο θα μπορούσε να είναι μια όαση πρασίνου για την υποβαθμισμένη Δυτική Θεσσαλονίκη. Στη Λεωφόρο Στρατού γίνονται κάθε χρόνο παρελάσεις, με συμμετοχή εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων πολιτών. Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για αδιαφορία.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!