Ρουκέτες από τη Γάζα χτύπησαν το Τελ Αβίβ [video]


Ηχησαν οι σειρήνες και στην Ιερουσαλήμ - Ένα κοριτσάκι δύο ετών και μια γυναίκα σκοτώθηκαν από τα νέα ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα

Λίγες ώρες έπειτα από την κατάρρευση της νέας, 24ωρης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας με την εκτόξευση τριών ρουκετών από το Ισραήλ, ένας πύραυλος από τη Γάζα, χτύπησε το Τελ Αβίβ.

Οι ισλαμιστές της Χαμάς ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν 40 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, μια εξ αυτών στόχευε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ, το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 ρίψεις ρουκετών και τουλάχιστον έναν τραυματία, ενώ λίγη ώρα αργότερα ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας και στην Ιερουσαλήμ.

Δεν υπήρξαν αναφορές για πλήγματα κοντά στο αεροδρόμιο αν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ρουκέτες έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.

Πάντως, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους Ισραηλινούς που κατοικούν σε απόσταση έως 80 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα, πέρα του Τελ Αβίβ, να ανοίξουν τα καταφύγια.

Κι όλα αυτά ενώ σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας στη Γάζα, από τα νέα ισραηλινά χτυπήματα την Τρίτη σκοτώθηκαν ένα κοριτσάκι δύο ετών και μια γυναίκα.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους το Ισραήλ εξαπέλυσε 35 αεροπορικές επιδρομές, μια εκ των οποίων είχε στόχο ένα σπίτι και προκάλεσε το θάνατο του μικρού κοριτσιού και της γυναίκας.


Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέταξε επιθέσεις σε αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος κατά παραβίαση της εκεχειρίας.

Την ίδια ώρα, η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ ανήσυχη» για την παραβίαση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και επέρριψε την ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για αυτό που συνέβη σήμερα, καταδικάζουμε την επανάληψη της εκτόξευσης ρουκετών. . . και, όπως έχουμε πει, το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα έναντι των επιθέσεων αυτών», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας έκρινε ότι η «Χαμάς είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στη Γάζα» και υπενθύμισε πως «οι εκτοξεύσεις ρουκετών έγιναν από τη Γάζα».

«Καλούμε να τερματιστούν αμέσως οι εκτοξεύσεις ρουκετών και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με στόχο μια εκεχειρία», συνέχισε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή να είναι πιο «μακρόχρονη», ή εν ανάγκη να πρόκειται για μια «παράταση της προσωρινής εκεχειρίας».






Πηγή: www.protothema.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!