Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου αλλά και ένταση [φώτο] [video]

ρεπορτάζ avatonpress.gr

Σήμερα το πρωί στο κινηματοθέατρο "Αλέξης Μινωτής" τελέσθηκε η ορκωμοσία του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ Λάζαρου Κυρίζογλου, των δημοτικών συμβούλων και των τοπικών συμβούλων, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβα.
To avatonpress.gr κάλυψε και αυτή την ορκωμοσία δήμου της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μετά την ορκωμοσία ακολούθησαν ομιλίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ Βαρνάβα και του δημάρχου κ Λάζαρου Κυρίζογλου (αποσπάσματα των ομιλιών μπορείτε να δείτε στα δυο πρώτα βίντεο που ακολουθούν).

Στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν  αρκετοί επίσημοι, ο  ΥΜΑΘ κ Γ. Ορφανός, ο ΓΓΔΕ κ Στράτος Σιμόπουλος, ο βουλευτής κ Σάββας Αναστασιάδης, οι δήμαρχοι Παύλου Μελά κ Δημ. Δεμουρτζίδης μαζί με τους δημ. συμβούλους κ Αθάνατο και κ Λαζαρίδη  και Κορδελιού - Ευόσμου κ Πέτρος Σούλας μαζί με τον δημ. σύμβουλο κ Καμαρινό, ο βουλευτής κ Σταύρος Καλαφάτης, ο ΓΓ υπ. Εργασίας κ Παν. Κοκόρης, ο πρώην υπουργός & δήμαρχος Θεσ/νίκης Σωτ. Κούβελας με τους δημ. συμβούλους Μάκη Κυριζίδη και Δημ. Κούβελα, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας  κ Κώστας Γιουτίκας, ο δήμαρχος Βόλβης κ Διαμαντής Λιάμας, ο πρ. περιφερειάρχης κ  Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο νέος διοικητής των μονάδων που παραμένουν στο στρ. Μέγας Αλέξανδρος, η περιφερειακή σύμβουλος κ Χριστίνα Κελεσίδου, ο πρ. δήμαρχος Ευκαρπίας κ Μπάμπης Πανταζόγλου, ο  πρ. δήμαρχο Ευόσμου κ Παν. Αλεξανδρίδης, ο πρ. πρόεδρος δημ. συμβουλίου κ Γιώργος Αξελής αλλά και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε η ανάγνωση του πολιτικού όρκου για όσους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους δεν είχαν ορκισθεί και κατατέθηκε κοινή δήλωση.

Εντύπωση προκάλεσε η ένταση που δημιουργήθηκε όταν ο  δημ. σύμβουλος κ Ηλίας Σμήλιος (εκλεγμένος με την δημ. παράταξη "Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης*), στο σημείο αυτό φώναξε ένα σύνθημα. Δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του δημάρχου και ορισμένων δημοτικών συμβούλων απο τη μια πλευρά και του κ Ηλ. Σμήλιου απο την άλλη (μπορείτε να δείτε την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και την ένταση που δημιουργήθηκε στο τρίτο βίντεο. Κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο βίντεο δεν μας επιτρέπει να δείξουμε όλη την σκηνή της έντασης...).

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού της ορκωμοσίας απο όλους τους δημοτικούς  συμβούλους.

*Το κείμενο που κατατέθηκε απο τον δημ. σύμβουλο κ Ηλία Σμήλιο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!