Πόσο άλλαξε η κρίση τη ζωή των Ελλήνων -Διατεθειμένοι να μεταναστεύσουν, ή να δεχτούν «μαύρη» εργασία


Τα σημάδια που έχει αφήσει η πενταετής οικονομική κρίση είναι εμφανή στην ελληνική κοινωνία. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Κάπα Research, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα». Από τα βασικά συμπεράσματα αυτής, το γεγονός ότι οι Ελληνες είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να δουλέψουν, από το να μεταναστεύσουν, μέχρι να δεχτούν «μαύρη» εργασλία.

Το 59,6% δηλώνει ότι θα άλλαζε τομέα απασχόλησης, προκειμένου να βρει εργασία. Στο ίδιο ερώτημα, δηλαδή «τι θα ήσασταν διατεθειμένος να κάνετε για βρείτε εργασία» 4 στους 10 θα δεχόντουσαν μερική απασχόληση και 41,9% να δεχτεί να εργαστεί «μαύρα». Την ίδια ώρα, σημαντικό είναι και το ποσοστό εκείνων που θα έπαιρναν την απόφαση να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα (38,2%).

Στο ερώτημα ποια θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα για τη χώρα σήμερα, το 79,1% απαντά «η δημιουργία θέσεων εργασίας» και το 19,7% «η μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους».

Πέρα από την ανεργία, που απασχολεί τους Ελληνες, θεωρούν ότι η φορολογία που τους επιβάλλεται είναι άδικη. Συγκεκριμένα, πιστεύουν σε ποσοστό 80,2% ότι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης είναι αδικαιολόγητος φόρος, ενώ το ποσοστό για τον ΕΝΦΙΑ αγγίζει το 66% και για το πετρέλαιο θέρμανσης το 75,5%.

Οι αγρότες (73,8%), οι επιχειρηματίες (72%) και οι νέοι επιστήμονες (64,1%) είναι κατά σειρά οι τρεις πρώτες κοινωνικο-επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερο στην ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται, χειροτερεύει ή παραμένει περίπου ίδια σε σχέση με πέρυσι το 40,5% απαντά «χειροτερεύει», το 34,1% «παραμένει ίδια», ενώ το 25,1% «βελτιώνεται».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!