Απαντήσεις της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε σε «ΑΠΟΡΙΕΣ» Διαθέσιμων (;) - Δελτίο τύπου


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24-9-2014
 Αριθμ. Δ.Τ.: 145
Διαθέσιμες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε «ΑΠΟΡΙΕΣ» Διαθέσιμων (;)
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014.
Συζητείται στη Βουλή η Τροπολογία – Ταφόπλακα για τις ΕΠΑ.Σ. Κλείνουν οριστικά και «ξηλώνονται» επί τόπου οι Διευθυντές τους. Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. δίνει λυσσαλέα μάχη για τη διατήρηση των 106 Δημόσιων Σχολείων της Τ.Ε.Ε., στο τελευταίο μετερίζι, ΜΕΣΑ στη Βουλή. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος, με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών, επιχειρεί να πείσει τους βουλευτές να προτείνουν διετή παράταση των ΕΠΑ.Σ. Οι προσπάθειές μας να επισκεφθούμε τους Βουλευτές στα γραφεία τους εμποδίζονται από την αστυνομία. Κυκλοφορούμε «φρουρούμενοι» και με …«συνοδεία» !! Κάποιοι μας δέχονται, άλλοι όχι…
Η Σταυρούλα Ξουλίδου υποστηρίζει με μαχητικότητα τις θέσεις μας από το Βήμα της Βουλής και καταθέτει τα έγγραφά μας στα Πρακτικά (βλ.: http://www.oltee.gr/?p=3271). Ο Απόστολος Κακλαμάνης εισηγείται τη παράταση λειτουργίας των Δημόσιων ΕΠΑ.Σ. κατ’ αναλογία προς τις Ιδιωτικές και των άλλων Υπουργείων. Η Μαρία Ρεπούση αναφέρεται στην κατάργηση των Τομέων και Ειδικοτήτων.
Η Τροπολογία ψηφίζεται τελικά με ελάχιστες διορθωτικές διαφοροποιήσεις. Τα σχολειά μας έκλεισαν! Χιλιάδες εκπαιδευτικοί Τεχνικών Ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. μαζί με αυτούς που αυτοδίκαια τοποθετήθηκαν από τις ΕΠΑ.Σ. κινδυνεύουν να βγουν τεχνητά άμεσα ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ. Οι σε Διαθεσιμότητα συνάδελφοί μας δεν θα έχουν σχολεία να δουλέψουν: οι νέες Σ.Ε.Κ. δεν λειτουργούν, τα Δ.Ι.Ε.Κ. ολοκληρώνουν τις προσλήψεις ωρομισθίων …
Μόνο ΕΜΕΙΣ βλέπουμε το ΤΣΟΥΝΑΜΙ που ΕΡΧΕΤΑΙ;
Άλλος ΚΑΝΕΙΣ; Κάποια αντίδραση; Καν-είς !! Ούτε ΕΝΑΣ !

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014.
Δημοσιεύεται στα διαδικτυακά μέσα κείμενο με τίτλο «ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας». Ενδεικτικά, βλ: http://www.avatonpress.gr/2014/09/blog-post_348.html
Υποτίθεται ότι αποτελεί επιστολή που απευθύνεται στην Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
Δεν στάλθηκε ΠΟΤΕ σε μας ! Ούτε με ταχυδρομείο, ούτε ηλεκτρονικά ! Είναι άγνωστες οι διευθύνσεις μας; Τα τηλέφωνά μας;
Αντί για υπογραφή, διαβάζουμε: «Γ.Σ - Θεσσαλονίκη 3/9/2014, Οι σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης». Κανένα άλλο στοιχείο, λογότυπο, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο… ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ και η ένδειξη «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ». Αναζητούμε σχετική ανάρτηση στο blog της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης: ΔΕΝ έχει ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ούτε ΕΚΕΙ !!  (βλ.: http://diathess.blogspot.gr/).

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014.
Την ίδια ώρα που η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. δίνει την Ύστατη Μάχη στη Βουλή για τη διατήρηση των Δημόσιων Τεχνικών Σχολείων, κάποιοι δημοσιεύουν τις «απορίες» τους, αλλά ΔΕΝ τις στέλνουν στην Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. Και επιπλέον, ΔΕΝ έχουν καμιά «απορία» για τη διάλυση των ΕΠΑ.Σ., καμιά θέση, καμιά διαμαρτυρία! Ειδικά εκείνη την μέρα, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου!
Τυχαίο; Δεν ήξεραν; Δεν γνώριζαν;
Δεν ενδιαφέρονται για τα Δημόσια Σχολεία της Τ.Ε.Ε.;
Μήπως το μόνο που ενδιέφερε ήταν να προβοκάρουν άγρια τη μάχη της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.;
Κάτι θυμίζουν αυτές οι «συμπτώσεις» …
Μήπως την άθλια «σύμπτωση» της διαγραφής της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 22 Ιουλίου 2013, την ΙΔΙΑ μέρα που η πλειοψηφία των μελών μας τέθηκε σε «διαθεσιμότητα»; Τότε, τουλάχιστον, το αίτημα διαγραφής είχε υπογραφή: «Ο.Λ.Μ.Ε.» !
Το άθλιο και συκοφαντικό δημοσίευμα όμως είναι και ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ !
Ο όγκος λάσπης, ψεύδους, θράσους και υποκρισίας του «ανώνυμου» συντάκτη του δημοσιεύματος προκαλεί σκόπιμη και ηθελημένη σύγχυση και παραπληροφόρηση στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και ευρύτερα στην κοινή γνώμη.
Μέσα από το δυσφημιστικό, απαξιωτικό και προσβλητικό αυτό δημοσίευμα, επιχειρείται η «διαγραφή» των αγώνων που δίνει η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. επί 27 χρόνια για τη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς που την υπηρετούν, ιδιαίτερα μάλιστα για τους σε Διαθεσιμότητα συναδέλφους, είτε είναι μέλη μας, είτε όχι.
Αν πραγματικά υπήρχαν «απορίες», γιατί ΔΕΝ επιδιώχθηκε να «απαντηθούν» ΠΡΙΝ δημοσιευθούν; Αφού λοιπόν δεν ξέρουμε σε ΠΟΙΟΝ να απαντήσουμε και για την αποκατάσταση της αλήθειας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να απαντήσουμε δημόσια, όπως δημόσια τέθηκαν οι «απορίες» και αναλυτικά, σε μία προς μία.

Στο μεταξύ, η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, δημοσίευσε «Υπόμνημα» το οποίο ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ με τις θέσεις μας και αποτελεί την καλύτερη ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΚΟΛΑΦΟ στο επαίσχυντο δημοσίευμα.



Διαβάστε την συνέχεια των απαντήσεων  εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!