Δραματικά στοιχεία: 170 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά μέσα σε επτά χρόνια


Ποσό ύψους 170 δισεκατομμυρίων ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2007 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με μελέτη της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Julius Baer.
Οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη μελέτη, συγκέντρωσαν τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα των νοικοκυριών στην Ευρώπη και αφαίρεσαν τα χρέη τους. Με αυτόν τον τρόπο κατέληξαν στην εκτίμησή τους για την απώλεια των χρημάτων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, προκύπτει ότι ο ιδιωτικός πλούτος στην Ευρώπη το 2013 ανήλθε στα 56 τρισεκατομμύρια ευρώ, στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών και ήταν 17% υψηλότερος σε σχέση με το 2012.
Οι αριθμοί βέβαια είναι διαφορετικοί ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την Julius Baer, οι Γερμανοί έγιναν πλουσιότεροι κατά 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τα επίπεδα του πλούτου τους πριν από την περίοδο της κρίσης και οι Ελβετοί κατά 1 τρις.
Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη εικόνα. Στην Ελλάδα τα νοικοκυριά μάτωσαν, καθώς ο πλούτος τους σε σχέση με την προ κρίση εποχή, έχει μειωθεί κατά 23%, δηλαδή τα νοικοκυριά έχασαν 170 δις. Αντίστοιχη εικόνα και χειρότερη υπάρχει και στην Ισπανία, όπου τα νοικοκυριά είχαν απώλειες κατά 28%.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!