Εθνική ταπείνωση! Παραδόθηκε στη Β.Ιρλανδία και αποδοκιμάστηκε η Ελλάδα [video]


- Aποκαρδιωτική εμφάνιση για την Εθνική που ηττήθηκε από την Β. Ιρλανδία με 2-0 για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην έδρα της
- Πλέον, η πρόκριση της στο Euro 2016 -έχοντας μόνο ένα βαθμό σε τρεις αγωνιστικές- δείχνει να απομακρύνεται
- Ανύπαρκτοι επιθετικά οι διεθνείς, που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο απογοήτευσαν
- Αποδοκιμασίες από την εξέδρα, που φώναξε ρυθμικά το όνομα του Καραγκούνη!
- Ευθύνη φέρει και ο Κλαούντιο Ρανιέρι με τις επιλογές του
- Πρώτοι και αήττητοι στον όμιλο οι φιλοξενούμενοι

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η τραγική εμφάνιση των διεθνών σε συνδυασμό με τις επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι, που κατέβασε μια ομάδα ασύνδετη και... αδούλευτη έφερε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του Euro 2016, από την Β. Ιρλανδία με 2-0.

Πλέον η Εθνική είναι στην 5η θέση του έκτου ομίλου με έναν βαθμό και απέχει τρεις από την 3η θέση (Φινλανδία, Ουγγαρία) που οδηγεί στα μπαράζ. Πρώτη με εννιά βαθμούς η Βόρεια Ιρλανδία

Η Εθνική χρειαζόταν οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς της νίκης, κάτι που ανάγκασε τον Κλαούντιο Ρανιέρι να επιλέξει ένα επιθετικό σχήμα, με τους Αθανασιάδη, Μήτρογλου Σαμαρά και Καρέλη στην ίδια ενδεκάδα. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε όμως στον άξονα της Γαλανόλευκης (ο Ταχτσίδης δέχθηκε πολύ πίεση στο κέντρο) έδωσε το.. πάνω χέρι στους Βορειοϊρλανδούς,που έδειξαν να “πατάνε” καλύτερα και μόλις στο 9' άνοιξαν το σκορ με τον Γουόρντ.



Σα να μην έφτανε η... ψυχρολουσία από το 0-1 στην Γαλανόλευκη, ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Βύντρα στο 16΄, με τον αμυντικό της Λεβάντε να αφήνει τη θέση του στον Σταφυλίδη (πολύ θετικός με την είσοδο του). Η Εθνική προσπάθησε να πιέσει για το γκολ, αλλά αρχικά δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η άνοδος όμως των διεθνών και κάποιες πρωτοβουλίες των Καρέλη, Σαμαρά και Τοροσίδη (ήρθε στα δεξιά) έφερε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την Γαλανόλευκη (33'), με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να μην πλασάρει σωστά τον Κάρολ.


Οι διεθνείς έδειξαν διάθεση για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο είχαν δοκάρι με τον Λάφερτι! Η αποχώρηση των παικτών για τα αποδυτήρια έγινε κάτω από έντονες αποδοκιμασίες

Σε μια προσπάθεια να κλείσει τα κενά στον χώρο του κέντρου, ο Ρανιέρι πέρασε τον Ανδρέα Σάμαρη στη θέση του Αθανασιάδη. Τα λάθη όμως δεν περιορίστηκαν και στο 51' Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν ιδανικά στην αντεπίθεση, ο Λάφερτι απέφυγε τον Σταφυλίδη προχώρησε το μισό γήπεδο και πλάσαρε σωστά τον Καρνέζη για το 2-0.



Ο ρυθμός του παιχνιδιού στη συνέχεια έπεσε, οι Βορειοϊρλανδοί έδωσαν χώρο στους διεθνείς, που όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο (η εικόνα του... αγανακτισμένου Καραγκούνη -που άκουσε τον κόσμο να φωνάζει το όνομα του- στον πάγκο της ομάδας ήταν χαρακτηριστική). Η εικόνα των διεθνών στα εναπομείναντα λεπτά ήταν αποκαρδιωτική κι έτσι η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα ήρθε φυσιολογικά, με πολλούς οπαδούς να αποχωρούν από τις θέσεις τους πριν το σφύριγμα της λήξης.

Τα αποτελέσματα της (3ης) αγωνιστικής: 

Τρίτη 14/10 

Νησιά Φερόε-Ουγγαρία 0-1
(21’ Σαλάι)

Φιλανδία-Ρουμανία 0-2
(54’, 83’ Στάνκου)

Ελλάδα- Β.Ιρλανδία 0-2
(9’ Γουόρντ, 51’ Λάφερτι)

Η βαθμολογία:

Β. Ιρλανδία 9 (6-1)
Ρουμανία 7 (4-1)
Φινλανδία 4 (4-4)
Ουγγαρία 4 (3-3)
Ελλάδα 1 (1-4)
Νήσοι Φερόε 0 (1-6)

Η επόμενη (4η):

Παρασκευή 14/11 (21.45)

Ελλάδα-Νησιά Φερόε
Ουγγαρία-Φιλανδία
Ρουμανία-Β.Ιρλανδία

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα (16’ Σταφυλίδης), Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς (67’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (46’ Σάμαρης), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Καπίνο, Μόρας, Τζιόλης, Μάνταλος, Φορτούνης, Γλύκος, Μαυρίας, Γιαννούλής, Σκόνδρας.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΌλεϊ, Χιουζ, Φέργκιουσον (79’ Ριβς), Ντέιβις, Μπερντ, Νόργουντ, Έβανς, Γουόρντ (59’ ΜακΓκίβερν), Λάφερτι (72’ Μαγκινις).

Στον πάγκο: ΜακΓκόβερν, ΜακΚάλοχ, ΜακΓκιν, ΜακΚέι, Μάνους, Κλίνγκαν, ΜακΚορτ, Γκριγκ.

Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!