Παρέμβαση εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στην ημερίδα παρόντος του υφυπουργού εργασίας κ Β. Κεγκέρογλου [φώτο]


Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα
Τηλ.  6944440537- 6974203579

                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας  και παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα λίγο μετά την έναρξη εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ στο Ηράκλειο με θέμα τη διαχείριση του άγχους σε ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας. Η εσπερίδα διοργανώθηκε από το υπουργείο εργασίας  και παρευρισκόταν ο υφυπουργός εργασίας  κ.  Βασίλης Κεγκέρογλου

Με κύριο σύνθημα ότι «το άγχος πηγάζει από την ανεργία, τη διαθεσιμότητα και την τρομοκρατία»  οι καθηγητές διαμαρτυρηθήκαμε διευκρινίζοντας στους παρευρισκόμενους ότι  βρισκόμαστε  ήδη στους 15 μήνες διαθεσιμότητας και ομηρίας  βιώνοντας τον εμπαιγμό επικοινωνιακών, ψευδών ανακοινώσεων  από πολιτικούς που δηλώνουν ότι δήθεν έχουμε   τακτοποιηθεί.

Ως εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα θεωρούμε  υποκρισία τη διοργάνωση από το υπουργείο υγείας μιας εσπερίδας για τη διαχείριση του άγχους  στο οποίο οι ίδιοι μνημονιακοί , κυβερνητικοί παράγοντες μας έχουν οδηγήσει με την εργασιακή ανασφάλεια.  Είναι επίσης απαράδεκτο να προκηρύσσουν θέσεις για ωρομίσθιους ειδικοτήτων μας ενώ εμείς είμαστε αναξιοποίητοι.

Στον υφυπουργό εργασίας δόθηκε το παρακάτω υπόμνημα.



                                                                               Ηράκλειο, 10/10/2014
Εκπαιδευτικοί
σε Διαθεσιμότητα
Περιφέρειας Κρήτης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς Υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου
Θέμα: Αιτήματα των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Κύριε Κεγκέρογλου ,
Μετά την άδικη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις ειδικότητές μας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να μας θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας  σας καταθέτουμε το βασικό μας αίτημα για επαναλειτουργία τομέων- ειδικοτήτων στην Τυπική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την επαναφορά μας στις οργανικές μας θέσεις.
Διανύουμε δεκαπέντε μήνες  στο καθεστώς της διαθεσιμότητάς, αγωνιζόμαστε καθημερινά για το αυτονόητο και κεκτημένο δικαίωμα στην εργασία. Σ' ένα συγκεχυμένο πολιτικό σκηνικό με καθημερινή απώλεια αξιών αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι εστί απαξίωση, προδοσία, ανασφάλεια, παραλογισμός και κυρίως ΑΔΙΚΙΑ.
Βιώνουμε καθημερινά εμπαιγμό και συνέπειες επικοινωνιακών κυβερνητικών τακτικών, δηλώσεων και διαρροών στον τύπο που δημιουργούν εντυπώσεις πλήρους αποκατάστασής μας ενώ εμείς βρισκόμαστε σε ομηρεία χωρίς καμιά αξιοποίηση  και διαπιστώνουμε ότι  οδεύουμε σταθερά προς απόλυση…
Λαμβάνοντας υπόψη σας την υποβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τις κοινωνικές – εκπαιδευτικές ανισότητες  με την κατάργηση των ειδικοτήτων  μας και τη στέρηση δικαιώματος επιλογής τους από τους μαθητές αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας ώστε να μην απολυθεί κανείς καθηγητής και να επαναλειτουργήσουν οι ειδικότητες μας  στην Τυπική Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Κοινοποίηση: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ/κής Διακυβέρνησης
Υπουργείο Εργασίας
ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ Ηρακλείου-
Φορείς Τοπική Αυτοδιοίκησης Μ.Μ.Ε
 







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!