Οι «ράμπο» της καθαριότητας: Υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης θα κόβουν πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν την πόλη


Πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν την πόλη θα «κόβουν» 44 υπάλληλοι του τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα ελέγχουν την τήρηση του κανονισμού καθαριότητας, θα βεβαιώνουν παραβάσεις και θα έχουν τη δικαιοδοσία επιβολής προστίμων με ειδικά τριπλότυπα μπλοκ.
Οι υπάλληλοι, σύμφωνα με όσα αναφέρει το voria.gr, θα κόβουν πρόστιμα σε όσους πετούν σκουπίδια, μετακινούν τους κάδους απορριμμάτων, ρυπαίνουν με αφίσες, αλλά και σε όσους εγκαταλείπουν τοξικά και άλλα λύματα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια χωρίς τη σωστή τήρηση κανόνων αποθήκευσης.
Επιπλέον, θα επιβάλλονται πρόστιμα για ασυσκεύαστα είδη στο πεζοδρόμιο, για εγκατάλειψη χωμάτων, μπαζών και ειδικών βιομηχανικών - βιοτεχνικών απορριμμάτων, για ρύπανση με λάδια, φθορά στον αστικό εξοπλισμό καθαριότητας, παρκάρισμα μπροστά από κάδους απορριμμάτων, καταστροφή μνημείων, παιδικών χαρών κ.ά..
Η διαδικασία ελέγχων ξεκίνησε από σήμερα, ταυτόχρονα με την καθημερινή επαφή και τη σχετική ενημέρωση προς τους δημότες.
«Βασικός στόχος δεν είναι τα πρόστιμα, αλλά να λάβουν οι δημότες το μήνυμα ότι αφενός θα πρέπει να συμβάλλουν στο να διατηρηθεί ο Δήμος καθαρός, αφετέρου να γίνει επιτέλους το βήμα προς την κατεύθυνση της τήρησης των κανόνων που αρκούν για να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα μας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και συμπλήρωσε: «Η οικολογική συνείδηση, η θέληση και το ενδιαφέρον για τον αστικό χώρο είναι στοιχεία που συμβάλλουν στην καθαριότητα της πόλης, ώστε να είναι συνυφασμένη με τη ζωή και την καθημερινότητα. Η τήρηση κανόνων είναι δείγμα πολιτισμού και εξασφαλίζει όμορφο και υγιές περιβάλλον, που κερδίζεται με τη συνεχή συνεργασία των πολιτών, των κατοίκων και του Δήμου και προστατεύεται από διατάξεις, υποχρεώσεις και δικαιώματα».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!