Συνετρίβη το διαστημικό σκάφος της Virgin - Νεκρός ο ένας πιλότος, βαριά τραυματίας ο δεύτερος [εικόνες]


Το ιδιωτικό διαστημικό σκάφος SpaceShip2 του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και τον ενημερωτικό ιστότοπο Kern Golden Empire που επικαλείται τον διευθυντή της αεροπορικής και διαστημικής βάσης του Μοχάβε, Στιου Γουίτ.
Στο σκάφος της εταιρείας Virgin Galactic επέβαιναν δύο πιλότοι,από τους οποίους ο ένας ανασύρθηκε νεκρός, ενώ, ο δεύτερος εντοπίστηκε βαριά τραυματίας.
Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.











iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!