Ωραιόκαστρο: Τα “χρυσά ρολόγια” της ΕΥΑΘ και η σύμβαση διακονονισμού που υπογράφηκε το 2010 αλλά δεν εφαρμόστηκε ακόμη! [φώτο]




ρεπορταζ avatonpress.gr

Υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα 150 ευρώ περίπου στην ΕΥΑΘ, είναι οι πολίτες του Ωραιοκάστρου, ύστερα απο την απόφαση του Εφετείου που δικαιώνει την εταιρεία. Αρκετές ήταν οι διαμαρτυρίες που έφθασαν στο avatonpress.gr, αλλά και το ερώτημα τι γίνεται απο εδώ και πέρα;
Οι πολίτες μέχρι σήμερα είχαν την δυνατότητα να αφαιρέσουν το ποσό αυτό (που αφορούσε την αλλαγή των ρολογιών), πληρώνοντας το υπόλοιπο της κατανάλωσής τους. Μετά όμως την απόφαση αυτή, η ΕΥΑΘ ζητά όλο το ποσό. Η εταιρεία δέχεται να γίνει διακανονισμός σε δόσεις για το ποσό των ρολογιών.

Είναι απορίας άξιο πάντως,  γιατί ενώ είχε υπογραφεί σύμβαση για διακανονισμό της οφειλής στις 29 Δεκεμβρίου 2010, απο την τότε διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου (επι δημαρχίας κ Νίκου Μπάτου) και της ΕΥΑΘ ΑΕ, οφειλής τόσο του δήμου Ωραιοκάστρου προς την ΕΥΑΘ, όσο και για την επιστροφή ενός μέρους απο το ποσό των 150 ευρώ, δηλ συνολικό ποσό επιστροφής 73,31 ευρώ σε 9 λογαριασμούς κατανάλωσης και ενώ ο δήμος ξόφλησε την οφειλή του, η εταιρεία δεν προχώρησε στην επιστροφή του ποσού. 
Σήμερα η ΕΥΑΘ ΑΕ φαίνεται να "πατάει" επάνω στην απόφαση του Εφετείου (ίσως έτσι να είναι νομικά καλυμμένη) και δεν επιστρέφει τα 73,32 ευρώ.
Απο την πλευρά της η σημερινή διοίκηση - σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου κ Ηρακλή Τσακαλίδη  στο avatonpress.gr - ζήτησε συνάντηση με  το ΔΣ για να βρεθεί κάποια λύση.

Δείτε απόσπασμα της σύμβασης που υπογράφηκε τον Δεκέμβρη του 2010... (πηγή: αρχείο Α. Πολυχρονίδη)







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!