ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: Αλλαγή αλλιώς πρόστιμο – Ποιους αφοράΥποχρεωτική καθίσταται η αλλαγή διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου συγκεκριμένης κατηγορίας από τους κατόχους, ειδάλλως, θα τιμωρούνται με πρόστιμο σε περίπτωση επιτόπιου ελέγχου.

Απειλούνται οι οδηγοί συγκεκριμένης κατηγορίας μοτοποδηλάτων αν δεν αλλάξουν τα διπλώματά τους μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2015.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, τα οποία χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, λαμβάνουν διορία μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2015 για να αλλάξουν τα διπλώματά τους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι προαναφερθέντες οδηγοί πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών του υπουργείου για να τα αντικαταστήσουν με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας τους, είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ.

Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους είναι τα εξής:

Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση.

Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου.

Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας.

Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.newsbeast


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!