Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Πιάστηκε να «αντιγράφει» στις …Πανελλαδικές - Δελτίο τύπου


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 23-11-2014
 Αριθμ. Δ.Τ.: 006
Πιάστηκε να «αντιγράφει» στις …Πανελλαδικές

Φοβερή γκάφα της ΟΛΜΕ για τις Πανελλαδικές των Επαγγελματικών Λυκείων !
Μετά από χρόνια αδιαφορίας, «θυμήθηκε» η ΟΛΜΕ τη δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Τη «θυμόταν» βέβαια και σε όλα τα Συνέδρια, αλλά τότε ζητούσε (και ζητάει) την «κατάργηση των δύο τύπων Λυκείου» και την «ενοποίησή τους» σε ένα «ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο θεωρίας και πράξης» και … «μετα-δευτεροβάθμια Τ.Ε.Ε.» …
Φέτος που είπε να ασχοληθεί, ζήτησε να γίνονται επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑ.Λ., ανάλογες με αυτές των ΓΕ.Λ., για όσους δεν συμμετείχαν για σοβαρούς λόγους υγείας. Δεν μας πειράζει που αντιγράφει τις θέσεις μας. Αντίθετα, αυτό ενισχύει τις επιδιώξεις μας. Να προσέχει όμως να αντιγράφει «από την …κόλα μας» τα θέματα της …σωστής χρονιάς !
Το αίτημα είναι τόσο παλιό όσο και η ΟΛΤΕΕ. Ωστόσο, πέρασε από …πέρσι στο Ν. 4186/13 που προβλέπει ότι: «Οι ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις…» των ΕΠΑ.Λ. «…μπορούν να επαναλαμβάνονται κατά το ίδιο σχολικό έτος, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν ειδικά αιτιολογημένης γνώμης του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων» και «Για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος, ισχύουν οι διατάξεις που ρυθμίζουν την εισαγωγή των αποφοίτων των Γενικών Λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Ακόμα και το να αντιγράψεις στις εξετάσεις θέλει κάποιες …δεξιότητες. Πάνω στην προσπάθεια, πολλοί αντέγραψαν και το «όνομα» του συμμαθητή τους μαζί με τα θέματα! Αλλά να αντιγράψεις τα θέματα των …περσινών εξετάσεων, αυτό δεν έχει ξαναγίνει !!
«Πανελλαδικώς» ρεζίλι. Άντε και εις ανώτερα !

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σταμάτης Σταματιάδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6945-752224


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!