Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: ΛΑΘΟΣ πανό στη ΛΑΘΟΣ κερκίδα… Δελτίο τύπου


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 1-12-2014
 Αριθμ. Δ.Τ.: 010
ΛΑΘΟΣ πανό στη ΛΑΘΟΣ κερκίδα…

Θέλει η ΟΛΜΕ μας να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…
Εντυπωσιάζει το ξαφνικό ενδιαφέρον της ΟΛΜΕ για την Τ.Ε.Ε., μετά από χρόνια αδιαφορίας και συστηματικής πολεμικής εναντίον της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με θέσεις επάλληλων Συνεδρίων για «κατάργηση των δύο τύπων Λυκείου» και την «ενοποίησή τους» σε ένα «ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο θεωρίας και πράξης» και «μεταδευτεροβάθμια Τ.Ε.Ε.»…

Σε πρώτη ανάγνωση, η υιοθέτηση των θέσεών μας για απαλλαγή των αποφοίτων κάθε τύπου Λυκείου που φοιτούν στα ΕΠΑ.Λ. από την παρακολούθηση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας (για να λάβουν μόνο πτυχίο ειδικότητας), φαίνεται ως απέλπιδα προσπάθεια να συμμετάσχει εκ των υστέρων στο …πανηγύρι της «επιτυχίας», όταν δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς: το Υπουργείο είχε ΗΔΗ περιλάβει το αίτημα της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στην Τροπολογία του…
Καλώς τους !!

Η δεύτερη ανάγνωση όμως αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του όψιμου «ενδιαφέροντος» της ΟΛΜΕ. Ζητάει να υποχρεωθούν οι μαθητές αυτοί στην παρακολούθηση των μαθημάτων Γ.Π. ως ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να συμμετάσχουν στις Ειδικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. για εισαγωγή τους σε αντίστοιχες σχολές των Τ.Ε.Ι. !
Επομένως, όχι μόνο δεν στήριξε την απαλλαγή, αλλά όταν αυτό ήταν πια αναπόφευκτο, πάλεψε ως την τελευταία στιγμή για να κόψει την πρόσβαση των μαθητών αυτών στα Τ.Ε.Ι., ζητώντας υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων Γ.Π. !
Για το καλό των …μαθητών;

Η θέση μας είναι ότι οι απόφοιτοι κάθε τύπου Λυκείου μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα Γ.Π., ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ το ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, υπό τύπον ενισχυτικής προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις. Έχουν αυτό δικαίωμα, αφού φοιτούν στα σχολειά μας. Με δήλωσή τους. Χωρίς απουσίες, χωρίς εξέταση, χωρίς βαθμό.
Και φυσικά θα προσμετρούνται στον αριθμό για τη συγκρότηση των τμημάτων Γ.Π. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να παρακολουθούν μαθήματα που ΗΔΗ διδάχθηκαν, βαθμολογήθηκαν, εξετάστηκαν και με τα οποία έλαβαν ήδη ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ !!

Για να πείσεις ότι παλεύεις για το «αθλητικό ιδεώδες» και όχι για ιδιοτελείς σκοπούς, για να πανηγυρίσεις τελικά στον τερματισμό, δεν αρκεί να μπαίνεις στην τελευταία στροφή του αγώνα και με συντεχνιακά αιτήματα. Πρέπει να έχεις «φάει με το κουτάλι» όλο το στίβο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τα τελευταία 30 χρόνια, με θέσεις προαγωγής και όχι υπονόμευσης της Τ.Ε.Ε. Αλλιώς, κινδυνεύεις να έχεις σηκώσει…
…ΛΑΘΟΣ πανό στη ΛΑΘΟΣ κερκίδα…

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σταμάτης Σταματιάδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6945-752224


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!