Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 10-2-2015
 Αριθμ. Δ.Τ.: 024

Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

Η Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου (Safer Internet Day) διοργανώνεται από το INSAFE (Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης) για 12η συνεχή χρονιά, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Φέτος, η μέρα αυτή «γιορτάζεται» την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015.
Το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο !» (Let’s create a better internet together) και έχει στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των «online» τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.
Στη χώρα μας ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE. Η δράση θα επικεντρωθεί στην ενεργό συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου υλοποιείται ειδική εκδήλωση - διαδραστική συζήτηση με 450 μαθητές Δ΄ τάξης δημοτικών σχολείων, ενώ την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, 35 μαθητές - εκπρόσωποι από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας θα καταθέσουν τη δική τους πρόταση για την καταπολέμηση του «cyberbullying» σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.ustream.tv/channel/europarlgr. Ακόμη, περισσότερες από 360 εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα με τους «Πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» που πολλαπλασιάζουν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (ειδικός χάρτης των πρεσβευτών στη διεύθυνση http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page157&objId=Category339&childobjid=Category339 και περισσότερες πληροφορίες στον ιστοχώρο του εορτασμού http://www.saferinternetday.gr).
Παράλληλα, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προτείνει την πραγματοποίηση ατομικών ή ομαδικών δραστηριοτήτων από τους μαθητές, για τη μετάδοση του φετινού συνθήματος (σχετικό υλικό στο http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teach/item/320-epsd), τη γνωστοποίησή του στη σχολική κοινότητα μέσω του Ημερολογίου Εκδηλώσεων της ομάδας «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr, των εκδηλώσεων στο http://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/calendar/, ενώ ειδικώς για τα Γυμνάσια και την Α’ Λυκείου, μπορεί να αξιοποιηθεί η ήδη έτοιμη παρουσίαση Παιδιά και ψηφιακή φήμη καθώς και το βιβλίο 52 σελίδων Το Διαδίκτυο που θέλουμε (http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teens/item/311-iep). Όλα τα σχολεία μπορούν να πιστοποιηθούν με την ευρωπαϊκή ετικέτα eSafety (πληροφορίες στο http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teach/item/301-esf). Ακόμη η νέα υπηρεσία Τηλεδιασκέψεων και Τηλεκπαιδεύσεων http://meeting.sch.gr, που έχει θέσει σε λειτουργία το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ήδη χρησιμοποιείται από τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης στις ημερίδες «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» http://meeting.sch.gr/index.php/component/eventbooking/?task=view_event&event_id=1407 στα πλαίσια της συνεργασίας του Υπ. Παιδείας & Υπ. Προστασίας του Πολίτη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ανήμερα του εορτασμού και ώρα 15:00, η Eλληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning πραγματοποιεί, τηλεκπαίδευση eTwinning διάρκειας μιάς ώρας με θέμα "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015: esafety και eTwinning ενώνουν τις δυνάμεις τους!" με δήλωση συμμετοχής στο http://www.etwinning.gr/various/webexreg.php?id=48.
Το δελτίο τύπου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου αναφέρεται στα στατιστικά στοιχεία της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών SAFELINE, https://www.facebook.com/groups/oltee/permalink/856648541061359/ και τα όσα ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτυπώνονται εκεί.
Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και ολόκληρη η οικογένεια των εκπαιδευτικών αντιλαμβανόμαστε την ιδιαίτερη παιδαγωγική μας αποστολή και το χρέος μας απέναντι στους μαθητές μας. Με συναίσθηση αυτής της ευθύνης και με εξαιρετική ευαισθησία για το θέμα αυτό,
καλούμε
τους συναδέλφους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να οργανώσουν δράσεις, ευαισθητοποιώντας και «εξοπλίζοντας» τους μαθητές απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή «πλοήγησή» τους στο διαδίκτυο.
Να κάνουμε όλοι από κοινού, κάθε μέρα του έτους,
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σταμάτης Σταματιάδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6945-752224


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!