Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Πρόσβαση των Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
Αθήνα, 28-9-2015
 Αρ. Πρωτ.: 82
ΠΡΟΣ :
– κ.  Νίκο Φίλη, Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
– κα. Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργό
ΚΟΙΝ:
– στη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης ΥΠ.Π.Ε.Θ.
– στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
– στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
στα ΕΠΑ.Λ. - Ε.Κ., στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., στους Εκπαιδευτικούς, στα Μ.Μ.Ε.
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: Πρόσβαση των Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Κύριε Υπουργέ
Κύρια Αναπληρώτρια Υπουργέ,
Το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην πρόσβαση των αποφοίτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ - ΤΕΙ) ήταν διαχρονικά και παραμένει δυσμενές για την ΤΕΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε κάθε επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στην ΤΕΕ, το θέμα της πρόσβασης στα ΑΕΙ – ΤΕΙ αντιμετωπιζόταν πρόχειρα, επιπόλαια και συμπληρωματικά σε σχέση με το Γενικό Λύκειο, χωρίς την αντίστοιχη σοβαρότητα και σεβασμό προς τις οικογένειες που επιλέγουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν στα σχολεία της ΤΕΕ.
Ανατρέχοντας με μια σύντομη διαδρομή στην ιστορία των τριάντα χρόνων της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, διαπιστώνουμε ότι:
Ξεκινώντας από τα ΤΕΛ του Ν. 1566/85, οι απόφοιτοι είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ με ειδικό ποσοστό 4% μέσω Γενικών Πανελλαδικών Εξετάσεων και στα ΤΕΙ με ειδικό ποσοστό 15% μέσω Ειδικών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Διαβάστε την συνέχεια της ανακοίνωσης εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!