Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά ενάντια στην παραχώρηση του Καρατάσιου. Παρέμβαση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης [φώτο]


Συζήτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο  του Δήμου Παύλου Μελά  για το φλέγον θέμα της ενδεχόμενης παραχώρησης του Καρατάσιου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την δημιουργία γηπέδου 30000 θέσεων, χώρου στάθμευσης (20000 θέσεων), βοηθητικά γήπεδα (10), εμπορικό κέντρο κλπ.
Στην συνεδρίαση το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, με την παρέμβαση συλλόγων και φορέων αλλά και την παρέμβαση μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης. Παρέμβαση έκαναν ο κ Μιχάλης Σπάσος απο τον Περιβαλλοντικος σύλλογο Ευκαρπίας και της πρωτοβουλίας για την αποδοση του στρατόπεδου Καρατασιου στην τοπική κοινωνια , ο κ Ηλίας Καλαντίδης απο τον σύλλογο Καρατάσιου, ο κ Πυρίδης απο τον σύλλογο Μετεώρων, ο κ Ζήσης απο τους περιαστικούς καλλιεργητές, ο κ Αγκούτογλου απο Ευκαρπία, η κ Δέσποινα Χαραλαμπίδου απο την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, ο κ Μιχάλης Τρεμόπουλος απο την Οικολογία Αλληλεγγύη και η Ελεάννα Ιωαννίδου απο την παράταξη Γειτονιές σε Δράση.
Απο την μεριά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά ενημέρωσε τους συμβούλους ότι   πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του ΤΕΘΑ και αντιπροσωπείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ χθές το απόγευμα και κατατέθηκε ενα προσχέδιο για το πλάνο και την προοπτική της επένδυσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο στρατόπεδο Καρατάσιου.         
Ύστερα και απο τις τοποθετήσεις των αρχηγών παρατάξεων και δημ συμβούλων το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά, αποφάσισε ομόφωνα, ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πολίχνης δεν προβλέπει αξιοποίηση του πρώην Στρατοπέδου Καρατάσιου με γήπεδα ποδοσφαίρου, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα και δεν μπορεί να προωθείται τέτοιο σενάριο ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας.
Απο τους 41 συμβουλους παρόντες ήταν οι 38 και απο αυτούς οι 36 προσυπέγραψαν το ψήφισμα ενώ οι δύο εκπρόσωποι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ έθεσαν θέμα καταγγελίας της στάσης της Κυβέρνησης που μέσω του Υπουργείου Άμυνας μπαίνει στη διαδικασία να συζητήσει την αξιοποίησή της με άλλο τρόπο από αυτόν που έχει επιλέξει η τοπική κοινωνία.




















Τα βίντεο απο τις παρεμβάσεις των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης, των συλλόγων και φορέων, του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των συμβούλων θα ανέβουν αργότερα στο youtube στο κανάλι του avatonperss.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!