Λαική Συσπείρωση δήμου Παύλου Μελά: Τα επιχειρηματικά συμφέροντα ξαναχτυπούν για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου! Βαρύτατες οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου.


                             ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


Τα επιχειρηματικά συμφέροντα ξαναχτυπούν για  το πρώην  στρατόπεδο Καρατάσου!

Βαρύτατες οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά.
       Πραγματοποιήθηκε  στις 16 Μάρτη  στην Μητρόπολη Νεάπολης, συνάντηση μεταξύ μελών του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και εκπροσώπων του Ιβάν Σαββίδη  για να συζητηθεί η  παραχώρηση της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου.  Το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη για τη δημιουργία γηπέδου, προπονητικού κέντρου, ξενοδοχειακής μονάδας και εμπορικών χώρων στο Καρατάσου, φαίνεται ότι μπαίνει στο τελικό στάδιο . 
     Τελικά  τα σχέδια που συζητιούνταν εδώ και χρόνια για την τσιμεντοποίηση , οικοπεδοποίηση και ξεπούλημα του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, φαίνεται ότι παίρνουν σάρκα και οστά.  Τον δρόμο είχε ανοίξει η προηγούμενη Δημοτική αρχή Παύλου Μελά με την στήριξη και των δυνάμεων της σημερινής Διοίκησης του Δήμου  όταν στην μελέτη για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο  καθορίστηκε το στρατόπεδο Καρατάσου σαν περιοχή μητροπολιτικού πάρκου, όπου εντός αυτού είναι δυνατή η χωροθέτηση εγκαταστάσεων κοινωνικής υποδομής (αθλητισμού-πολιτισμού) υπερτοπικής σημασίας. Δηλαδή όλα όσα συζητιούνταν εδώ και χρόνια από αυτούς που έβλεπαν σαν φιλέτο την μεγάλη έκταση του στρατοπέδου Καρατάσου.
      Η σημερινή Δημοτική αρχή φέρνει βαρύτατες ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές αφού καθησύχαζε συνέχεια τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και τους κατοίκους. Αντί να  καταγγείλει αμέσως τα σχέδια αυτά παρευρέθηκε στη σύσκεψη, όπου σύμφωνα με όσα ενημέρωσε στη βραδινή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ανέλυσε τις θέσεις του Δήμου για μητροπολιτικό πάρκο στου Καρατάσου.  
   Στο Δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική αρχή  μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν ένα ψήφισμα αρνούμενοι να καταγγείλουν αυτές τις μεθοδεύσεις Κυβέρνησης και επιχειρηματιών , όπως πρότειναν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και ξόρκισαν οποιαδήποτε κινητοποίηση του Λαού της περιοχής.
      Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής, που απαιτούν βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στις γειτονιές τους. Δεν έχουν καμιά σχέση με την προστασία της Λαϊκής περιουσίας, με την δημιουργία στους χώρους των πρώην στρατοπέδων  πράσινου, που θα δώσει ανάσα ζωής στην πόλη μας.  Ούτε έχουν σχέση με την ανάπτυξη του πραγματικού  αθλητισμού και των αναγκών για άθληση της νεολαίας.
      Χρησιμοποιείται το φίλαθλο αίσθημα σαν προσωπείο για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών σχεδίων και κερδών.
     Οι  ελεύθεροι  χώροι  και τα στρατόπεδα,  πρέπει να γίνουν περιβαλλοντικοί-οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής,  ελεύθεροι για όλο τον Λαό, χωρίς καμιά εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους,  με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.
   Κεφάλαιο και πλουτοκρατία, μαζί με τις Κυβερνήσεις  και τα κόμματα τους, όπως κατεδαφίζουν τα λαϊκά δικαιώματα για να αυξήσουν τα κέρδη τους , βάζουν στο στόχαστρο την Λαϊκή περιουσία και τους ελεύθερους χώρους .
    Ας μην τους κάνουμε τη χάρη. Μπορούμε να τους σταματήσουμε και  να τους ανατρέψουμε.  Όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, γυναίκες, Νεολαία  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε μια πλατιά Λαϊκή Συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο και τις επιδιώξεις του. Μπορούμε να γίνουμε οι ίδιοι ιδιοκτήτες  του πλούτου  που παράγουμε και να τον βάλουμε στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας. Μπορούμε να οργανώσουμε την ζωή μας διαφορετικά    και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.
      Τα μεγάλα λόγια  που λένε αρκετοί για το περιβάλλον δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι όπως και σε όλη την ζωή μας , έτσι και στο περιβάλλον το δίλλημα είναι ένα: «με την πλουτοκρατία και τα μονοπώλια ή με τον Λαό»
     
Συναγερμός
    Για να μην περάσουν τα σχέδια επιχειρηματιών και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνέχεια των προηγούμενων Κυβερνήσεων . Για να απομονωθούν η αδράνεια και η ενδοτικότητα της σημερινής Διοίκησης του Δήμου  Π. Μελά αλλά  και άλλων δυνάμεων που με την μια ή την άλλη μορφή συναινούν σε αυτές τις πολιτικές.
Απαιτούμε τώρα
    Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους και τα πρώην στρατόπεδα , τα οποία πρέπει να γίνουν περιβαλλοντικοί-οικολογικοί χώροι πρασίνου.
Κάτω τα χέρια από το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου!
     Να αποσυρθεί τώρα ο αντιλαϊκός τους σχεδιασμός.   Καλούμε τους μαζικούς φορείς –σωματεία- επιτροπές κατοίκων- του Δήμου μας και όλης της Θεσσαλονίκης να οργανώσουν  μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις .
   
                                                  Για την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Παύλου Μελά
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γεώργιος Βούρτσας              
Γεώργιος Κοτανίδης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!