Ευκαρπία: Αρχίζουν να στήνουν σκηνές από την Πέμπτη για τους πρόσφυγες - Δικαίωση του avatonpress.gr για το ρεπορτάζ



Πλήρη δικαίωση του avatonpress.gr για το ρεπορτάζ που βγάλαμε το περασμένο Σάββατο σχετικά με τη εγκατάσταση Hot spot σημείων στη Δυτική Θεσσαλονίκη στα σύνορα Ευκαρπίας - Ωραιοκάστρου  .
Σύμφωνα με τις τελευταίες και ασφαλής πληροφορίες του avatonpress.gr , έχει δοθεί η εντολή να στηθούν από την Πέμπτη 19 Μαΐου, οι πρώτες 50-60 σκηνές σε χώρο που ήταν ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών), και τώρα έχει περάσει σε ιδιοκτησία γνωστής τράπεζας (λόγω κατάσχεσης).
Αναμένονται γύρω στους 500 πρόσφυγες από την Ειδομένη.
Ο χώρο εγκατάστασης βρίσκεται πίσω από τις καντίνες (στον κόμβο Δερβενίου), στο ύψος του σούπερ μάρκετ Βασίλαγας, σε ΚΔΑΥ επιχειρηματία, που υπάρχει εκεί και χρόνια. Το σημείο βρίσκεται 300 μέτρα μόλις από το χώρο κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας και του βενζινάδικου BP (πρώην Jetoil) και πίσω από το ύψος του ΤΙΤΑΝ.
 Δείτε σχετικά και στο χάρτη του Google earth.(hot spot ΚΔΑΥ)

Η κυβέρνηση από ότι φαίνεται δρα στη χωροθέτηση των Hot spots πολύ άμεσα, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το προσφυγικό. Αυτή είναι η μία όψη όμως, γιατί η άλλη δείχνει ότι δρα πολύ μεροληπτικά, μιας και μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η συντριπτική πλειοψηφία των hot spots προσφύγων είναι στη Δυτική Θεσσαλονίκη που εδώ και χρόνια έχει επιβαρυνθεί όλες τις ¨δύσκολες¨ δράσεις - ρυπάνσεις, δίχως η πολιτεία να σκύψει και να τη βοηθήσει ποτέ ουσιαστικά.
Οι αντιδράσεις και οι φωνές των κατοίκων εστιάζονται στο ότι η πολιτεία συνεχίζει να εκδικείται την Ευκαρπία, το δήμο Παύλου Μελά και τη Δυτική Θεσσαλονίκη, αφού όπως τονίζουν  ¨ και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να εκδικείται την περιοχή μας. Δίχως να έχουν δρομολογήσει κάτι θετικό δεν παίρνουν αποφάσεις για το ΣΜΑ Ευκαρπίας, για την απόρριψη της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ, για τη μη ανάπλαση της παλιάς χωματερής στο Δερβένι και στα ορυχεία του ΤΙΤΑΝ, για την απόδοση των στρατοπέδων, μας φέρνουν και το Hot spot προσφύγων σε κλάσματα δευτερολέπτων. Αν είναι για τα άλλα θέματα κάνουν την πάπια. Ντροπή τους. Θα πρέπει και ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο να αντιδράσουν και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για ΣΜΑ, ΤΙΤΑΝ και στρατόπεδα και μετά να δεχτούμε στη γη μας οτιδήποτε άλλο
Οι πληροφορίες μας για τις χωροθετήσεις των Hot spots στη Θεσσαλονίκη, δείχνουν για μια τρομερή μεροληψία υπέρ της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και με εκβιαστικό τρόπο επιβολή των hot spots στα Δυτικά της πόλης (στη συντριπτική τους πλειοψηφία).
Να θυμίσουμε ότι τα άλλα Hot spots βρίσκονται σε Διαβατά, Ωραιόκαστρο, στα Λαγκαδίκια, στα υπόψη είναι αυτό της Ευκαρπίας, ένα hot spot δίπλα στο άλλο στα Διαβατά στο δρόμο προς Κιλκίς και ένα... στο δρόμο Θέρμης - Βασιλικών
Μήπως θα έπρεπε οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης που ανήκουν στην κυβέρνηση να πάρουν θέση για το γεγονός οτι μόνο δυτικά στήνονται τα hot spots ή είναι επιλογή που δεν αλλάζει;
Μήπως θα πρέπει να παρουν θέση για το τι θα γίνει και με τα άλλα προβλήματα που απασχολούν την δυτική Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα τον δήμο Παύλου Μελά και αναφέρονται παραπάνω απο τους κατοίκους;


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!