Εντυπωσιακά και με μεγάλο συντελεστή δυσκολίας άρχισε η 24ωρη Εκπαιδευτική Διασωστική Άσκηση Σεισμού στο Παύλου Μελά [φώτο] [video]


Στην  24ωρη Εκπαιδευτική Διασωστική Άσκηση Σεισμού που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Συμμετέχουν οι συνεργαζόμενες Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας: Έλληνες Διασώστες,Εθελοντές Ελλάδος,ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά-Κορδελιού Ευόσμου,ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Παύλου Μελά και ΛΕΦΕΔ. 
Στην υποστήριξη η Εθελοντική Ομάδα ''Φίλοι του Δάσους'' και συντονιστής της Άσκησης ο Κώστας Κοκολάκης,τ. Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. 
Η Άσκηση Σεισμού περιλαμβάνει απεγκλωβισμούς από χαλάσματα και ψηλά κτίρια με χρήση σχοινιών κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και γίνεται για την καλύτερη ετοιμότητα και συνεργασία των Εθελοντικών Ομάδων ενταγμένων στα Μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 
Το σενάριο της Άσκησης αναφέρεται σε ισχυρότατο σεισμό 6,8 Ρίχτερ και εγκλωβισμένους με σοβαρά τραύματα μέσα σε ολοσχερώς γκρεμισμένα κτίρια. Οι προσπάθειες έρευνας,απεγκλωβισμού και διάσωσης των τραυματισμένων συνεχίζονται όλο το 24ωρο και η Άσκηση ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι με τον απολογισμό της.




























Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!