Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου: κ Υπουργέ το Καρατάσιου μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για δημόσιες και κοινοφελείς χρήσεις και δεν είναι τσιφλίκι του παππού σας

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου, ύστερα απο την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ Παναγιωτόπουλος σε απάντηση ερωτήματος της Έλενας Ράπτη σχετικά με την διαχείρηση και αξιοποίηση του πρ. στρατόπεδο Καρατάσου.
Στην ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: 


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ.

Η πρόσφατη τοποθέτηση του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου για το θέμα της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου μας δείχνει για ακόμη μια φορά πόσο μακριά βρίσκεται η Κυβέρνηση από την Τοπική Κοινωνία και πόσο την υπολογίζει... 


Λέγοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος ”Το εν λόγω ακίνητο θα αποτελεί αντικείμενο προβολής και προώθησης, σε κάθε ευκαιρία επαφών της, με επιχειρηματικούς φορείς. 
Στο πλαίσιο αυτό, έχει δοθεί πληροφοριακό υλικό σε συμμετέχοντες σε εκθέσεις – συνέδρια και έχει γίνει αποδέκτης έντονου ενδιαφέροντος από ποικίλους εκπροσώπους, όπως φορείς αξιοποίησης ακινήτων, developers, επενδυτικά σχήματα, και εταιρείες διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως κινηματογραφικού ενδιαφέροντος κ.λ.π.” προκύπτουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.
Μέσα σε ένα μήνα θητείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Παναγιωτόπουλος πότε πρόλαβε να ενημερωθεί από το Δήμο Παύλου Μελά και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας που διαχειρίζονται το θέμα και μάλιστα κατάφερε να δειγματίσει το ''φιλέτο Καρατάσιου'' σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια για να αποσπάσει το ενδιαφέρον τόσων πολλών επενδυτικών σχημάτων?

Ρώτησε την άποψη του Δήμου Παύλου Μελά, των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Κοινωνίας για τις προτάσεις αξιοποίησης που έχουν κατατεθεί σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που προβλέπει τουλάχιστον 75% πράσινο και έχουν ψηφισθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο?
Κύριε Υπουργέ το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου ανήκει στην Ανταλλάξιμη Περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου ΑΚ 11978, που σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για δημόσιες και κοινωφελείς χρήσεις και δεν είναι τσιφλίκι του παππού σας ούτε ιδιοκτησία σας για να το διαπραγματεύεστε μονομερώς και χωρίς τη γνώμη της Τοπικής Κοινωνίας.
Καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι τον ίδιο ζήλο με εσάς για την αξιοποίηση-ξεπούλημα του Καρατάσιου έδειξαν τα προηγούμενα χρόνια και οι προκάτοχοί σας κύριοι Τσοχατζόπουλος, Βενιζέλος, Καμμένος, χωρίς όμως να καταφέρουν κάποιο αποτέλεσμα...

Κύριε Υπουργέ την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου πρώτα από όλους την επιζητά η Τοπική Κοινωνία που εδώ και 15 χρόνια χαίρεται καθημερινά τον χώρο μέσα από δεκάδες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Τέλος βλέποντας τις τραγικές συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής παγκοσμίως, αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι το Καρατάσιου αποτελεί για εμάς και την πολύπαθη Δυτική Θεσσαλονίκη μια Περιβαλλοντική κατάκτηση και την τελευταία ευκαιρία για να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές έναν κοινόχρηστο ελεύθερο πνεύμονα Πρασίνου, Πολιτισμού και Αναψυχής!!!


Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!