ΤΟ ΥΜΑΘ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ Μ.Μ.Ε.

                 Θεσσαλονίκη, 05-03-2013
                                                                            Το ΥΜΑΘ πρωτοπορεί και μετά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ...
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι ένα από τα πρώτα Υπουργεία που ξεκίνησε τη διαδικασία έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών, με στόχο: α) την οικονομικότερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, β) την επίσπευση του διοικητικού έργου, γ) τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και δ) την ασφαλή επικοινωνία στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Ήδη σαράντα στελέχη του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια και έχουν λάβει ψηφιακά πιστοποιητικά, ενώ εντός του Μαρτίου θα υπάρξει νέος κύκλος σεμιναρίων για ακόμα περισσότερα στελέχη.
Μετά το τέλος της όλης διαδικασίας, στο πλαίσιο της υιοθέτησης σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών και πολιτών, το ΥΜΑΘ θα εκδώσει εσωτερικό κανονισμό ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων.
Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ιδίως ν.3979/2011) υποστηρίζει τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) και τη διακίνηση εγγράφων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς του δημόσιου τομέα.
Τα ψηφιακά πιστοποιητικά είναι αυστηρά προσωπικά. Ενδεικτικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν εκτός από την υπογραφή ηλεκτρονικών εγγράφων και για την ασφαλή επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ασφαλή ταυτοποίηση των τελικών χρηστών, την εξασφάλιση της εμπιστευτικότητας της επικοινωνίας, κ.λπ.

Γραφείο Τύπου
Χρήστος Τσαλικίδης
Δημοσιογράφος
6945 240224


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!