Δήλωση της Προέδρου της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά κ Μαρία Σαββίδου στο avatonpress


Πριν μερικές ημέρες η διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά παρέλαβε ένα νέο σχολικό συγκρότημα  στην Ευκαρπία, το οποίο θα λειτουργήσει απο την νέα χρονιά σαν 2ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας. Με την ευκαιρία αυτή, αλλά και με την λήξη της σχολικής χρονιάς,  μιας χρονιάς πολύ δύσκολης απο πολλές πλευρές, το avatonpress απευθύνθηκε στην Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά κ Μαρία Σαββίδου, ζητώντας την να κάνει μια αναφορά για την κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία  (γυμνάσια και λύκεια) του δήμου.

Διαβάστε  τι μας δήλωσε η πρόεδρος κ Σαββίδου:



"Με την δημιουργία των καλλικρατικών δήμων συγχωνεύτηκαν οι σχολικές επιτροπές σε μια

Σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όταν αναλάβαμε τη σχολική επιτροπή υπήρχαν στο ταμείο κάποια χρήματα αλλά αναλάβαμε και τις υποχρεώσεις των προηγουμένων σχολικών επιτροπών. Καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Δουλέψαμε πολύ, βάλαμε στόχους και στοίχημα.

Τα σχολεία μας δε θα στερηθούν τίποτα εξασφαλίζοντας με σειρά προτεραιότητας:

1) Θέρμανση

2) Καθαριότητα

3) Αναλώσιμα υλικά

4) Συντηρήσεις φωτοτυπικών και λοιπά



Ξεκινήσαμε ανοίγοντας αμέσως λογαριασμούς στην τράπεζα για κάθε σχολική κοινότητα καταθέτοντας κάποια ποσά για τα πρώτα έξοδα των σχολείων


Αποφασίσαμε να εξοφλούνται όλες οι ΔΕΚΟ (θέρμανση, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ) από τη σχολική επιτροπή. Όλες οι εισπράξεις από τα κυλικεία κατατίθενται στο αντίστοιχο σχολείο για τα έξοδα του. Στόχος μας ήταν και είναι τα σχολεία μας να λειτουργούν σωστά και να μην έχουμε καμία οφειλή και φέτος η σχολική χρονιά θα κλείσει οικονομικά χωρίς καμία οφειλή.

Θα ήθελα βεβαίως να τονίσω ότι το 2012 ο δήμος Παύλου Μελά στήριξε πολύ τα σχολεία του.


Όσον αφορά το καινούργιο σχολείο που παραλάβαμε στην ενότητα της Ευκαρπίας θεωρώ πως πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο-κόσμημα για το δήμο μας και εύχομαι η προσπάθεια της διοίκησης να συνεχιστεί γιατί τα σχολεία τα χρειαζόμαστε."


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!