Δελτίο Τύπου: Καρέ - Καρέ Μαθήματα σκίτσου στην τηλεόραση EUROPE ONE


Θέμα: Καρέ – Καρέ Μαθήματα σκίτσου στην Τηλεόραση, εκπομπή Μαθήματα σκίτσου από τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη, στον τηλεοπτικό σταθμό EUROPE ONE...

Ο τηλεοπτικός σταθμός  EUROPE ONE ενσωματώνει στο καθημερινό του πρόγραμμα μια νέα εκπομπή , προχωρά σε μία νέα συνεργασία με τον γνωστό σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη, παρουσιάζοντας από τη συχνότητα του, εκπομπές μαθημάτων σκίτσου. Η εκπομπή « Καρέ Καρέ Μαθήματα σκίτσου  την τηλεόραση» είναι η πρώτη σε πανελλήνια εμβέλεια εκπομπή που διαπραγματεύεται  τηλεοπτικά την τέχνη του σκίτσου, για μικρούς και για μεγάλους.

  Η αρχή γίνεται το  Μεγάλο Σάββατο  και συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο 4/05/2013  9:30 π.μ. και σε (Ε) την Κυριακή 5/05 στις 9:30π.μ.  και Δευτέρα 6/05 στις 10:00 π.μ, όπου θα παρουσιαστεί  η εκπομπή «Καρέ – Καρέ Μαθήματα σκίτσου στην Τηλεόραση». Το πρόγραμμα της εκπομπής διαμορφώνεται για την περίοδο των πασχαλινών διακοπών. Μετά τις 13 Μαΐου θα ανακοινωθεί το μόνιμο πρόγραμμα της εκπομπής που θα διαμορφωθεί ανάλογα.

Ο σκιτσογράφος  Δημήτρης  Νικολαΐδης  μετά τα 2 πρώτα βιβλία -  εγχειρίδια της σειράς  «Καρέ καρέ μαθήματα σκίτσου Νο1 – Νο2»,  και ο εκδοτικός οίκος  «raster one Δημήτρης Τσάτσης» τολμούν να μεταφέρουν στην τηλεόραση με τον ίδιο απλό και κατανοητό τρόπο, τα μαθήματα σκίτσου των βιβλίων. Ο τηλεθεατής θα παρακολουθήσει βήμα - βήμα, σκίτσο - σκίτσο, τις ασκήσεις του δέντρου, του δάσους, της πόλης, του ανθρώπου και άλλων αντικειμένων και χώρων με απλές γραμμές. Η εκπομπή είναι διάρκειας 20 - 25 λεπτών και ο σκιτσογράφος κάθε φορά θα παρουσιάζει ένα διαφορετικό θέμα – άσκηση. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τα σκίτσα ή τις απορίες στην διεύθυνση Χλόης 9 και Γιαννιτσών Τ.Κ. 54627 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση rasterone@otenet.gr  έτσι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μία επικοινωνία του σκιτσογράφου με τους  τηλεθεατές.

Σκοπός. Η εκπομπή είναι ένας τρόπος προσέγγισης της τέχνης – σκέψης του σκίτσου, με απλές γραμμές και απλό τρόπο όπως και τα βιβλία – εγχειρίδια του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη. Οι φίλες και φίλοι τηλεθεατές θα προσεγγίσουν  τον κόσμο του σκίτσου και θα ταξιδεύουν σε αυτόν  κάθε εβδομάδα, την ίδια ώρα, γνωρίζοντας τεχνικές και διαδικασίες.

1η Εκπομπή. Στο πρώτο μάθημα ο σκιτσογράφος μας παρουσιάζει τα υλικά και τα σύνεργα του σκιτσογράφου, ένα δέντρο με πρόσωπο και την άσκηση , ένα δάσος ανφάς με γραμμές ισορροπίας. Με αυτό τον τρόπο μας δείχνει μία τεχνική να σκιτσάρουμε ένα δάσος ανφάς, να δώσουμε βάθος και να παρουσιάσουμε με πολύ απλές γραμμές ένα σκίτσο, που αν το δούμε με μια δεύτερη ματιά, δεν είναι μόνο ένα δάσος αλλά με μικρές  διαφορές αντικαθιστώντας τα δέντρα με ανθρώπου, άλλες στιγμές της καθημερινότητας μας.

σκίτσου στην Τηλεόραση».

2η Εκπομπή. Στη δεύτερη  εκπομπή- μάθημα, ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης μας παρουσιάζει  με τον δικό του απλό τρόπο δύο δέντρα προφίλ, να μιλάνε. Με αυτό τον τρόπο μας δείχνει με βάση το πρώτο μάθημα να δημιουργούμε ένα σκίτσο με βάση τις γραμμές του δέντρου που διδαχτήκαμε στην πρώτη εκπομπή. Σε αυτό το μάθημα γίνονται πράξη ότι μάθαμε στο πρώτο και δημιουργούμε το σκίτσο μας βάζοντας μπαλονάκια με κείμενο. Μαθαίνουμε το πρόσωπο προφίλ ( το χαρούμενο και λυπημένο).

 3η Εκπομπή. Αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή του σκίτσου «Καρέ καρέ Μαθήματα σκίτσου στην τηλεόραση» που παρουσιάζει και επιμελείται ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης,  προσεγγίζει με απλές γραμμές την νέα άσκηση,  έναν «αγροτικό δρόμο με γραμμές φυγής». Παρουσιάζει καρέ – καρέ  και με απλό τρόπο τον αγροτικό δρόμο με δέντρα αριστερά και δεξιά, πως βάφουμε το σκίτσο μας και την τεχνική της βεντάλιας για τον αγροτικό δρόμο και το χορταράκι. Σε αυτό το μάθημα εισάγει και την πόλη, αφού βάζει στο βάθος σας φόντο ένα μέρος από την πόλη ανφάς.

4η Εκπομπή. Στην 4η εκπομπή των τηλεοπτικών μαθημάτων «Καρέ Καρέ Μαθήματα σκίτσου» ο σκιτσογράφος μας, μας παρουσιάζει ένα σκίτσο ( με αφορμή το προηγούμενο μάθημα της εκπομπής , έναν αγροτικό δρόμο με γραμμές φυγής), δύο δέντρα να μιλάμε μεταξύ τους. Δύο δέντρα, το ένα πλάτη σε εμάς και το άλλο δεντράκι στο βάθος. Στη συνέχεια  δημιουργεί τρεις ασκήσεις για να μας βοηθήσουνε στα επόμενα σκίτσα, την άσκηση  « τα σύννεφα, το πεζοδρόμιο ανφάς και το πεζοδρόμιο με γραμμές φυγής»

Την εκπομπή μπορούνε οι φίλοι του σκίτσου να την παρακολουθούνε  από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.videotex.gr/web-tv-2/

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπομπή:

ΕΝΑ CHANNEL,  Αμ. Ερυθρού Σταυρού 53 Τηλ.: 2510 231033, 231176

Raster one, χλόης 9 και γιαννιτσών   Τηλ.:2310 548285 – 6 fax 2310 548186 rasterone@otenet.gr

Δημήτρης Νικολαΐδης,  Σκιτσογράφος,  6979 656424


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!