Συνελήφθη η δημοσιογράφος Δέσποινα Κονταράκη μετά από μήνυση της Ραχήλ Μακρή


Συνελήφθη μετά από μήνυση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η αρχισυντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ, στον Ελεύθερο Τύπο και Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, Δέσποινα Κονταράκη. Η δημοσιοργάφος οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στο αστυνομικό τμήμα του Νέου Ηρακλείου, ενώ αναζητείται και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας, Αλέξης Σκαναβής.
Μετά την απολογία της η Δέσποινα Κονταράκη αφέθηκε ελεύθερη με απόφαση εισαγγελέα.
Αφορμή για την μήνυση της κ. Μακρή αποτέλεσε δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής το οποίο η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. θεώρησε ότι την θίγε. Το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:
«Η ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ στάση του προέ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η αλήστου μνήμης κραυγή της ανεκδιήγητης Ραχήλ Μα- κρή των ΑΝ.ΕΛ., «ότι βάζετε αθώους στη φυλακή», είναι το λιγότερο τραγική. Ανερυθρία- στα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, συντασσόμενος εγκληματικά με την επιχειρη­ματολογία της Χρυσής Αυγής ότι η δίωξη των μελών της εί­ναι πολιτική!
Ανερυθρίαστα, η Ραχήλ Μακρή βάφτισε αθώ­ους εκείνους που έδιναν εντο­λές ή συμμετείχαν στα τάγμα­τα εφόδου, που ξεχύνονταν τις νύχτες στους δρόμους προς αναζήτηση θυμάτων. Εκείνους που έθρεψαν το μί­σος και οδήγησαν στις δολο­φονίες του Παύλου Φύσσα και του Σάχζαντ Λουγκμάν.»
 Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι η μήνυση που έχει υποβάλει η κ. Μακρή στρέφεται, εκτός από τους δύο δημοσιογράφους και τον εκδότη της εφημερίδας, και κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, για ανάλογο δημοσίευμα.









Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!