Ωραιόκαστρο: Τι γίνεται με την αστική συγκοινωνία; Διαμαρτυρία πολιτών για τις μεγάλες αναμονές στις στάσεις
Το τελευταίο διάστημα μεγάλη είναι η αγανάκτηση των κατοίκων του Ωραιοκάστρου σχετικά με την αστική συγκοινωνία. Πολλά email φτάνουν στο avatonpress.gr , μέσα από τα οποία πολίτες διαμαρτύρονται για την άσχημη κατάσταση στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων για τις καθυστερήσεις και την ασυνέπεια.
Οι πολίτες καταγγέλλουν ότι υποχρεώνονται να περιμένουν στη στάση 40 με 50 λεπτά τις περισσότερες φορές και συχνά η αναμονή φτάνει και την μία ώρα. Τα δρομολόγια που αναγγέλλει ο ΟΑΣΘ ισχύουν μόνο στα χαρτιά. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην μπορεί κανένας να προγραμματίσει τον χρόνο του, είτε ο εργαζόμενος που αγωνιά να φτάσει στην ώρα του, είτε ο σπουδαστής ή φοιτητής στο μάθημά του, είτε ο οποιοσδήποτε πολίτης που έχει δικαίωμα και απαίτηση να μετακινηθεί με ασφάλεια και συνέπεια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς που τα χρυσοπληρώνουμε ως μονοπώλιο εδώ και πολλά χρόνια.
Η πληροφορία ότι το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ είναι γεμάτο με παροπλισμένα λεωφορεία, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για να επισκευαστούν, με συνέπεια να μειώνουν τα δρομολόγια και να ταλαιπωρείται ο κόσμος μάλλον αληθέουν. Σήμερα ειδικά με την οικονομική κρίση, όλο και περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν τα λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους. Δεν είναι δυνατόν να είναι αιχμάλωτοι αυτής της κατάστασης και μάλιστα στο Ωραιόκαστρο που υπάρχει μία και μόνο γραμμή ,φθάνουμε στο σημείο η μετάβαση και επιστροφή στην Θεσσαλονίκη να είναι ένα μαρτύριο.
Είναι σε γνώση των υποψηφίων δημάρχων αν έγινε μείωση των δρομολογίων; και ποια είναι η λύση που μπορεί να δοθεί;
Τι λέει για όλα αυτά η διοίκηση του δήμου; Έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα; Αν ναι, ποιες είναι οι παρεμβάσεις τους; Και η αντιπολίτευση; Γνωρίζουν το πρόβλημα;
