Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν μαθήματα και πέραν τους γνωστικού τους αντικειμένου- Ο διάλογος με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης - ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ;

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος συμφώνησε με την πρόταση που διατυπώθηκε σήμερα από τον ΠΔΕ Αττικής Δ. Γκίνη, στη συνάντησή του με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής να δοθεί   δυνατότητα στους   εκπαιδευτικούς   να διδάσκουν μαθήματα και πέρα από το γνωστικό τους αντικείμενο.
«Πρέπει τη Δευτέρα να το κάνουμε αυτό  κι ας δυσαρεστήσουμε ορισμένους εκπαιδευτικούς» είπε ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στον Διευθυντή του κ.Δ.Χριστάκη  και τον σύμβουλό του κ. Δ. Νικηφόρο.
«Δεν μπορεί ένας Γεωπόνος για παράδειγμα, να μην έχει τη δυνατότητα να διδάξει ένα παραπλήσιο μάθημα, ως πρώτη ανάθεση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: κε υπουργέ αν το κάνουμε αυτό υπάρχει κίνδυνος να υπαρξει σύγκρουση με άλλες ειδικότητες.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριοι είναι κορυφαίο το θέμα. Μας ενδιαφερουν οι μαθητές και όχι οι ειδικότητες.
……….
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ είμαι καθηγητής Πανεπιστημίου. Εάν μου πεις να κάνω στο γιό μου Μαθηματικά Λυκείου δεν μπορώ να το κάνω. Αν όμως μου πεις να κάνω Κοινωνιολογία μπορώ.
Δ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ( Σύμβουλος υπουργού): Θα μπορεί ένας εκπαιδευτικός με σεμινάρια να αποκτά και άλλη ειδικότητα. Για παράδειγμα ο φιλόλογος να κάνει σεμινάρια να διδάξει γεωγραφία.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στην εποχή αυτά γίνονταν.
 

esos 


σσ. avatonpress.gr:  ...."ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μας ενδιαφερουν οι μαθητές και όχι οι ειδικότητες...."
Και παλαιότερα το είχαμε ακούσει αυτό κ Υπουργέ.... "Πρώτα ο μαθητής ήταν το σύνθημα...." Τελικά αναγκαστήκατε να διορθώσετε 4 φορές φέτος τα αποτελέσματα των μαθητών της Α' λυκείου...  λόγω των τραγικών αποτελεσμάτων που είχαν οι μαθητές... για να μην αναφέρουμε άλλα προβλήματα... Τώρα θέλετε να δημιουργήσετε ακόμη ένα.
Πότε επιτέλους θα σχεδιασθεί ένα οργανόγραμμα για την Παιδεία, που ο καθε ένας εμπλεκόμενος θα γνωρίζει τον ρόλο του και δεν θα γίνονται τέτοιες αποσπασματικές κίνησεις που δεν οδηγούν πουθενά αλλά θα δημιουργήσουν προβλήματα στους μαθητές (άλλο να κανεις σεμινάρια και να διδάξεις ένα αντικείμενο και άλλο να το γνωρίζεις) και θα οξύνουν τις διαμάχες μεταξύ των εκπαιδευτικών και φυσικά θα οδηγήσουν και αρκετούς στη διαθεσιμότητα;


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!