Καταγγελία γονέα: ένα μήνα απο την έναρξη των μαθημάτων λείπουν 2 δάσκαλοι στο 2ο δημοτικό Πολίχνης και δεν λειτουργεί το ολοήμερο ενώ υπάρχουν υπεράριθμα τμήματα


Επιστολή - καταγγελία γονέα στο avatonpress.gr για τις ελλείψεις σε δασκάλους, στο 2ο δημοτικό σχολείο Πολίχνης.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει ο γονέας:

"Δυο  κενές θέσεις δασκάλων στο 2ο Δημοτικό σχολείο Πολίχνης, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων.
Τα σχολεία λειτούργησαν στις 11/09/2014 και ακόμη και σήμερα στο σχολείο μας υπάρχουν 2 κενές θέσεις δασκάλων με αποτέλεσμα η τάξη της Τρίτης Δημοτικού να χωριστεί σε 2 τμήματα (αντί 3 που είχαν ξεκινήσει) για να καλυφθεί η μία θέση, και να μην λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο για να καλύψει ο δάσκαλος του ολοήμερου σχολείου το κενό που υπήρχε στο ένα τμήμα της Πέμπτης τάξης. Τα τμήματα της Τρίτης τάξης αυτή τη στιγμή είναι από 26 παιδιά (ενώ ο νόμος ορίζει ως άνω όριο τα 25 παιδιά) και ενώ έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου ΔΕΝ λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο!
Μετά από συνεχείς επαφές και επισκέψεις στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια, οι απαντήσεις που έπαιρνε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ήταν ότι προς το παρόν δεν θα γίνουν άλλες προσλήψεις μέχρι τον Γενάρη και ο ένας έλεγε ότι φταίει ο άλλος.
Το μεγάλο θέμα λοιπόν είναι τα υπεράριθμα τμήματα της Τρίτης τάξης και η επ´ αόριστον αναστολή λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου που σημαίνει ότι πολλές οικογένειες στις οποίες εργάζονται και οι δύο γονείς ψάχνουν κάθε μέρα ποιος θα πάρει το παιδί τους από το σχολείο.
 

Το ερώτημά μου είναι: φταίει ο δευθυντής εκπαίδευσης, ο διευθυντής περιφερειακής διεύθυνσης  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κεντρικής Μακεδονίας ή ο υπουργός; 
Όποιος και να φταίει το κακό είναι ότι τα παιδιά μας την πληρώνουν και πάλι ενώ δεν φταίνε και ο υπεύθυνος αυτής της κατάστασης ΔΕΝ λύνει το πρόβλημα."

  1. PASCUALE 14 Οκτωβρίου 2014 στις 7:29 μ.μ. https://www.avatonpress.gr/2014/10/2-2_14.html?showComment=1413304181079#c2718891908999817835'>

    Αυτά είναι τα χάλια του Υπουργείου Παιδείας !!!!

     

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!