Γιάννης Αμανατίδης: Η συναίνεση στην προεδρική εκλογή είναι φιλί της ζωής σε μια παραπαίουσα κυβέρνηση
Γιάννης Αμανατίδης: Η συναίνεση στην προεδρική εκλογή είναι φιλί της ζωής σε μια παραπαίουσα κυβέρνηση
‘’Το διάγγελμα του κ. Σαμαρά είχε έντονο το στοιχείο του πανικού’’ δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννης Αμανατίδης στην εκπομπή ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ. Ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι το διάγγελμα ήταν μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλυφθεί η αποτυχημένη τακτική κινδυνολογίας, την οποία
καλλιέργησε η συγκυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, με επιπτώσεις εντός και εκτός της χώρας.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι μετά από τόσα πολιτικά ‘’βατερλώ’’ ο κ. Σαμαράς δεν έχει την εξουσιοδότηση να πάει σε διαπραγμάτευση για το χρέος και πως η μόνη έντιμη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Ο Γιάννης Αμανατίδης υπογράμμισε ότι το πολιτικό κλίμα, όπως διαμορφώθηκε και με την υπόθεση Χαϊκάλη, δείχνει το πόσο έχει απαξιωθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ότι είναι ευθύνη των βουλευτών να προστατευθεί η ακεραιότητα των θεσμών.
Τέλος τόνισε ότι η πόλωση είναι πραγματική στη βάση των οξυμμένων προβλημάτων και ότι με σκέψη και αποφασιστικότητα θα πρέπει ο ελληνικός λαός να σταθμίσει τα δεδομένα για να αλλάξει επιτέλους πορεία η χώρα .
Αθήνα 22/12/2014

